Koncert nagrađivanih glazbenika u Mostaru

Busina Brass Quintet, jedan je od najboljih brass ansambala u Hrvatskoj, održat će koncert u subotu, 18. ožujka, u 19:00 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Ovaj međunarodni ansambl čine glazbenici iz Hrvatske i Slovenije, a njegovi članovi spadaju u najnagrađivanije glazbenike mlađe generacije i rade u najpoznatijim orkestrima u Hrvatskoj i izvan nje.

Članovi kvinteta su: Marin Zokić – truba, Vedran Kocelj – truba, Miro Markuš – rog, Ivan Bošnjak, trombon i Željko Kertez, truba.

Uz nastupe širom Hrvatske, (Požega, Vinkovci, Petrinja, Zagreb, Zabok, Samobor, Koprivnica, Šibenik,…) Busina Brass kvintet ima i razvijenu djelatnost međunarodne suradnje, pa je u svom dugogodišnjem djelovanju nastupio u Albaniji, Grčkoj, Turskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Rumunjskoj, Crnoj Gori, Italiji, Gruziji, Izraelu, Srbiji i Japanu.

Ansambl izvodi raznovrsni program koji se proteže od originalnih djela za limene puhače do aranžmana poznatih orkestralnih ulomaka, jazza, glazbe 20. stoljeća i filmske glazbe.

Upravo skladbe klasične, jazz i filmske glazbe moći će poslušati svi posjetitelji u Mostaru, a ulaz je besplatan.

Organizator koncerta je Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, a pokrovitelj koncerta je Grad Mostar, najavili su organizatori.

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook/Busina Brass Quintet)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.