Krišto: Izmjene Izbornoga zakona neophodne su radi BiH

Zamjenica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Borjana Krišto kazala je za Klix.ba kako će HDZ učiniti sve da konstruktivno djeluje i da počnu neki iskoraci u BiH u smislu implementacije izbornih rezultata.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović otvoreno je poručio kako će stranke okupljene oko HNS-a inzistirati na izmjenama izbornoga zakonodavstva u BiH.

Na upit vjeruje li kako će se postići minimalni konsenzus za rješavanje ovog problema koji opterećuje odnose u BiH, Krišto kaže kako su izmjene Izbornoga zakona BiH neophodne radi BiH, njezine političke stabilnosti, sigurnosti i prosperiteta kao i bh. EU i NATO puta.

Mi ćemo učiniti sve da kao politička opcija konstruktivno djelujemo i da počnu neki iskoraci u BiH u tom pravcu. Znamo da su ovo prioriteti, rekla je Krišto.

Kako kaže, slijepo se ušlo u izborni proces, zbog čega se država dovela u situaciju da ne postoje ustavni i zakonski uvjeti za implementaciju izbornih rezultata u potpunosti.

Krišto je naglasila kako je popuna domova naroda stvar implementacije odluke Ustavnoga suda BiH.

Jasno je rečeno da se ona može provesti samo kroz Izborni zakon BiH, a to može uraditi samo Parlamentarna skupština BiH, kazala je Krišto.

Istaknula je kako o implementaciji odluke Ustavnoga suda BiH ne može govoriti jer je to stvar BiH koju tvore Bošnjaci, Hrvati i Srbi kao konstitutivni narodi zajedno s drugim stanovnicima koji u njoj žive.

Političke opcije koje imaju legitimitet u ime naroda i građana trebaju se dogovoriti. Faktički svatko tko je dio zakonodavne vlasti ima odgovornost u skladu sa svojim demokratskim kapacitetom, rekla je Krišto za Klix.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Bosnjaci su oglusili na razum, toleranciju, uvazavanje drugih i drugacijih i postivanju zakona… Oni misle da su iznad svega toga. Zapoganili su medije, portale, svo se drze jedne iskrivljene slike gdje je jedini cilj unistiti hrvate na prostoru Federacije. Svesti ih na nacionalnu manjinu bez ikakvih prava..!

  • Procitaj te priopcenje Suljagica u danasnjim bosnjackim medijima i sve ce vam biti jasno gdje tivimo, sa kom zivimo, sa kim bi kao trebali zivjeti, kako nam komsica nametnuse i njihove poglede na BiH- nu. To je realan opis bosnjackog politicara i stav i misljenje na spram hrvata… U Turskom vaktu su puno blazi i oprezniji u pripcenjima bili. Tesko nama ako nam Suljagic i suljagici ovakvi krojili kapu…

  • Borjana ti si 20 god u politici i to na velikim i odgovornim funkcijama u Federaciji i drzavi. I sada ti nama o izbornom zakonu. Bila si presj. Federacije, ministrica Pravde i sto si poduzela…Hrvatski narod je razocaran koliko u bosnjake i njihov pogani naum, njihov ekstremizam, mrznju koju imaju i ispoljavaju naspram hrvata toliko ste i vi krivi hrv. Politicari koji ste gledali svih ovih 20 god. samo sebe i svoju korist… Sada kada su i vase pozicije ugrozene, vapaj narodu kojeg ste ojadili svih ovih godina. Ali hrvatski narod je opet reagirao i dao vam potporu, necradi vas nego bosnjackog nacionalizma koji nas guta… Sada je na vama da pokazete svoju odgovornost, mudrost i srce. Inace nad nece biti za 10 god… Jer svi drugi trendovi nam ne idu na ruku. Malo nas je, stari mriju, mladi odlaze.

    4
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.