Britanski bračni par uhićen jer su muškarca držali kao roba

Jedan britanski bračni par uhićen je nakon što je utvrđeno da su držali Poljaka kao roba u šupi u dvorištu četiri godine, tjerajući ga da radi za hranu kojoj je istekao rok trajanja, rekli su službenici.

Policija i grupa za borbu protiv modernog ropstva priopćili su da su uhićeni 56-godišnja žena i 54-godišnji muškarac iz Chillworta, na jugu Engleske, pod sumnjom da su držali roba u dvorištu.

Policija je priopćila da su liječnici obavijestili vlasti da je muškarac životne dobi od 40 godina ušao u zdravstveni centar i rekao osoblju da je prisiljavan da radi kako bi dobio hranu. Muškarac, kome je u međuvremenu dana pomoć, naveo je da nije imao toalet s tekućom vodom i da su ga tjerali da spava na betonu.

U 21. stoljeću nitko ne smije biti prisiljavan da živi u tako ponižavajućim uvjetima, rekao je Tony Birn, viši istražitelj u grupi za borbu protiv modernog ropstva GLAA, prenosi Srna.

Uhićenje je uslijedilo nekoliko tjedana nakon što je policija na sjeveru Engleske spasila žrtvu ropstva koji je 40 godina boravio u šupi. Policija je u ovom slučaju uhitila 79-godišnjeg muškarca.

Mnoge žrtve modernog ropstva privučene su da dođu u Britaniju lažnim obećanjima o boljem životu, a zatim su prisiljavani da rade u autopraonicama, na gradilištima, u hotelima, različitim salonima i farmama.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.