Krišto: GP BiH uz sve izazove izrasla u respektabilnu policijsku agenciju

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto obratila se u utorak u Sarajevu u povodu 23. obljetnice i Dana Granične policije BiH, ravnatelju GP Mirku Kuprešakoviću i svim djelatnicima Granične policije BiH čestitala je obljetnicu i poželjela uspjeh u daljnjem radu.

Krišto je rekla da je Granična policija BiH, uz sve izazove s kojima se suočava, izrasla u respektabilnu policijsku agenciju.

Istaknula je da je, uz redovite aktivnosti nadzora granice, Granična policija prva barijera kad se radi o sprječavanje ilegalnih ulazaka i borbe protiv krijumčarenja ljudi što je posebice izraženo posljednjih godina, od kad se Bosna i Hercegovina našla na ruti velikih migracijskih tokova.

Upravo ta činjenica nam govori da je policijski posao iznimno zahtjevan i odgovoran, da iziskuje visoku razinu znanja, snalaženja i reagiranja u raznim situacijama, često i onima kad o brzini odlučivanja ovisi nečiji život. Stoga, da bismo, na najbolji mogući način, mogli odgovoriti potrebama službe, nedvojbeno je da s pozicije koju obnašamo moramo i dalje raditi na poboljšanju uvjeta rada i djelovanja pripadnika Granične policije BiH, rekla je Krišto.

Kako se navodi u priopćenju Vijeća ministara BiH, predsjedavajuća Krišto je istaknula da se, kroz kontinuiranu i otvorenu suradnju Vijeća ministara BiH, nadležnog ministarstva i Granične policije BiH, može učiniti puno toga na poboljšanju učinkovitosti rada, ali i operativnih kapaciteta te policijske agencije da bi se još uspješnije mogla nositi sa svim izazovima i biti pouzdan partner policija u regiji, ali i Europskoj uniji.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.