Kristina Ćavar se predstavila izložbom “Izgubljena konstelacija” u Bugarskoj

Izložba radova iz ciklusa “Izgubljena konstelacija” autorice Kristine Ćavar otvorena je u utorak u Umjetničkoj galeriji Ruse u Bugarskoj.

Izložba obuhvaća 25 radova kombinirane tehnike i propituje sjećanje na izgubljeni život.

Oslikane zvijezde u minijaturama govore o beskonačnosti i ljepoti svemira kroz apstrakciju te otvaraju mnoga pitanja. Gospodin Zdravko Begović, veleposlanik BiH u Bugarskoj je otvorio izložbu. 

Kristina je rođena 1. ožujka 1985. u Doboju. Osnovnu školu završila je u Žepču. Opću gimnaziju završila je 2003. u Katoličkom školskom centru “Don Bosco” u Žepču. Na Akademiji likovnih umjetnosti, u Širokom Brijegu diplomirala je 2008. u klasi prof. Ante Kajinića, slikarski odjel. Poslijediplomski studij Ars sacra, na istoimenoj Akademiji završila je 2010. kod istog profesora. Imala je preko 130 skupnih izložbi a ovo joj je 24. samostalna izložba.

Članica je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH (član Upravnog odbora), Udruženja likovnih umjetnika EN FACE te Udruženja likovnih stvaralaca Šabac, Srbija. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za umjetnički rad. Trenutno pohađa Doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Izložba ostaje otvorena do kraja ovog mjeseca.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.