Kriptovalute u BiH: Raste interes za digitalni novac – Jabuka.tv

Kriptovalute u BiH: Raste interes za digitalni novac

Kriptovalute postaju predmet interesa sve većeg broja ljudi što potvrđuju i podaci prve kripto mjenjačnice u BiH koja je objavila da broj korisnika mjenjačnice eksponencijalno raste proteklih mjeseci.

 Trenutno imamo 2.500 registriranih korisnika, s tim da u posljednjih par mjeseci imamo eksponencijalni rast novih korisnika kako zbog uvođenja novih usluga na našu platformu tako i zbog rasta cijena digitalne imovine ili kriptovaluta, istaknuo je Boris Majstorović, direktor i suosnivač BCX kripto mjenjačnice.

Najpopularnije dvije kriptovalute u BiH i svijetu su Bitcoin i Ethereum. Ove dvije kriptovalute čine 83% tržišne kapitalizacije cijelog kripto tržišta.

U posljednje vrijeme na našoj aplikaciji nešto više se trguje valutom Ethereum. Budući da veliki broj stanovnika Bosne i Hercegovine “rudari” taj koin, s vremena na vrijeme korisnici žele unovčiti u konvertibilnu marku kako bi realizirali svoj profit, istaknuli su u BCX-u.

Putem kripto mjenjačnice trguje se sa šest  kriptovaluta: BTC – Bitcoin, ETH – Ethereum, LTC – Litecoin, BCH – Bitcoin Cash, XMR – Monero i ZEC – Zcash.

Koliko dugo klijenti čekaju da bi ostvarili određenu zaradu?

Nekada je potrebno dosta vremena, a nekada u tijeku samo jednog dana klijent može ostvariti ogromnu zarada. Jedan primjer 13. ožujka kada je pandemija COVID-19 uzela maha u cjelom svijetu, jedan Bitcoin je tog dana u jednom trenutku vrijedio “samo” 3.550 dolara, danas Bitcoin ima vrijednost od 39.000 dolara. Korisnik koje je kupio jedan Bitcoin 13. ožujka i danas prodao, ostvario je zaradu od 998,59 posto.

Na koji način zainteresirani mogu trgovati kriptovalutama?

Svi zainteresovani za trgovinu kriptovalutama mogu da BCX platofrmu gdje će dobiti više informacija o kripto svijetu i digitalnoj imovini. Svaki novi korisnik treba proći kroz tri koraka:

  1.  registrirati se, verificirati i kreirati svoje digitalne novčanike s kojima želi trgovati
  2. napraviti depozit u aplikaciji te uplatiti novac po instrukcijama koje se dobiju prilikom kreiranja depozita i
  3. kupiti ili prodati kriptovalutu koju želi, a koja je dostupna na našoj burzi.

Trenutno BCX blockchain platforma ima dva modula: BCX mjenjačnicu i BCX burzu.

BCX mjenjačnica brzo i jednostavno vrši zamjenu iz kriptovalute u konvertibilnu marku i obrnuto, po trenutnom tečaju koji je na svjetskim burzama. BCX burza koja predstavlja tržište Bosne i Hercegovine i daje mogućnost korisniku da on diktira po kojoj cijeni želi prodati ili kupiti kriptovalutu koju želi.

Što nas očekuje u 2021?

Za 2021. godinu smo pripremili novi revolucionaran projekt za naše prostor, a koji će omogućiti svim našim korisnicima da putem BCX aplikacije brzo, jednostavno i jeftino plaćaju robe i usluge širom Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.