Krijumčarili 3.000 kutija cigareta i 110 kilograma duhana

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 3.000 kutija raznih vrsta cigareta bez trošarinskih markica na području Ilijaša 16. studenoga 2016. godine. Cigarete su otkrivene kontrolom Golfa, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao N.Š. (1970.), državljanin Bosne i Hercegovine.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim naredbama su privremeno oduzeti cigarete i vozilo. Protiv N. Š. Tužiteljstvu BiH bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje“. Vrijednost krijumčarenih cigareta je oko 12.000 KM.

Službenici Jedinice granične policije Brod dan prije, 15. studenoga 2016. godine, zaplijenili su 110 kilograma rezanoga duhana. Otkriven je kontrolom Mercedesa, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Odžaka. Vozilom je upravljao državljanin BiH S. J. (1987.) koji nije posjedovao dokumentaciju o podrijetlu robe.

Prema naredbama tužitelja Tužiteljstva BiH i sudca za prethodni postupak Suda BiH, službenici JGP Brod pretresli su vozilo i privremeno oduzeli 11 vreća rezanoga duhana. Protiv S. J. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „nedozvoljena trgovina“, priopćeno je iz Graničke policije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.