Krešić: Bošnjačka politika preko preuzimanja SIP-a želi nakon izbora 2022. izaciti Hrvate iz vlasti – Jabuka.tv

Krešić: Bošnjačka politika preko preuzimanja SIP-a želi nakon izbora 2022. izaciti Hrvate iz vlasti

Novinar Večernjeg lista Zoran Krešić komentirao je aktualnu političku situaciju u razgovoru za RTV HB, pri čemu se posebno dotaknuo nelegalnog izbora novih članova Središnjeg izbornog povjernstva.

Krešić smatra kako bošnjačka politika tu igra perfidnu igru s ciljem da nakon izbora 2022. u potpunosti izbaci Hrvate iz vlasti u FBiH, jer bi članovi Središnjeg izbornog povjerenstva izabrani po njihovim simpatijama provodili cjelokupan izborni proces.

Tako bi bišnjačke stranke instalirale dovoljno “svojih” Hrvata u županijske skupštine i naposlijetku ih progurali u federalni Dom naroda, a za preuzimanje federalne vlade dovoljno im je šest ruku iz kluba Hrvata u Domu naroda, napomenuo je Krešić.

Dotaknuo se i ovlasti koje hrvatske županije ne koriste u odnosu na federalnu razinu, poput primjerice federalnih ministarstava obrazovanja i kulture, za koje se odavno zna da su neustavna, a Hrvatske županije i preko njih gube milijune maraka.

Krešić je također govorio i o lokalnim izborima na jesen te trenutnoj konstelaciji odnosa na državnoj razini.

Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

    • Nije nesposobnost u pitanju, već tzv. kradezenjarski zastupnici koji prodaju svoj narod za balijske pare iz proračuna.

  • Dzaba i izbori…i svojatanje i glumatanje…narodu.3.svjetski nukleatni rat je na pomolu i neizbjezan je.. zato i rade izbore da se skrene pogled s istine.. Nikakva humanitarna pomoc u med
    opremi nije stizala…vec naurozanje koje ce upotrjebiti protiv ovog covjecanstava…a 70% migranata koje financira Soros su obuceni vojnici…Zato su i poslati..Dok se stranke natazu foll ..oko izbora iza kulisa od ociju javnosti se rade pripreme za 3.svj.nukl.rat.. kraj 2020/21…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.