Kreće borba protiv prosjačenja u Mostaru

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije, na inicijativu Kluba zastupnika SDP-a BiH, usvojila je zaključak kojima obavezuje Vladu HNŽ da u Gradu Mostaru hitno i neodložno pristupi suzbijanju prosjačenja i sličnih djelatnosti kao što su nezakonito pranje vjetrobranskih stakala na automobilima.

Istim zaključkom MUP HNŽ-a je zadužen da u suradnji s drugim institucijama odmah pokrene istrage protiv organizatora prosjačenja kao i da pokrene zakonske procedure za njihovo sankcioniranje, piše Dnevni list.

Također, Vlada je zadužena da pripremi neophodna zakonska rješenja koja će u budućnosti sustavno riješiti problem prosjačenja u Mostaru.

(www.jabuka.tv)

17 komentara

 • Nalaze i pravo na rad pravo na ljudskost ali i ono bitno odgovornost tako reći načinis prometni prekršaj i tata nazove nekoga tamo i očiste sve i tebe nema nigdje……pravo na pravdu pošteno zar ne

  • Idi medjedino nekulturna prije bi im dao nego tebi
   I kome ti mater!
   Lako je na tastaturi bit hrabar uzivo si saka jada
   Balvane jedan

 • Tako jednom setamo sestra i ja kad pride neka ciganka i prosi kaze joj sestra idi radi ona se nasmija i kaze gdje si ti vidila da ciganka radi.

 • A kad ti je cigo radio de mi reci , ponudi mu posao pa ces vidit sto bjezi …
  A. je bas je Covic kriv , kao da je covic od pocetka svijeta do dana danasnjeg , za sve kriv ,duzan ,ne da posao , pokra ,ukra ,zivi li jos itko u bih sem njega ….

 • Zao mi jr onih malih roma sto moraju prosit po nalogu starijesine koji sjedi u debeloj hladovini a dica od 10godina s bebom u narucju na mostarskoj vrucini asfaltu/betonu prose za njih! Dicu u ustanove za obrazovanje i nek se uce radit polako a ove njihove starijesine na baustelu panek se uznoje! Isto tako mi je zanimljivo kako sva dica s kojim majke/tetke/braca/sestre idu prosit uvijek spavaju. Navodno da im daju alkohol da miruju cijelo vrijeme…obratite paznju na taj detalj

 • A ona na bilom brigu na parkingu bolnice je najžešca,ako kojim slucajem dode joj neka od kolegica(konkurencija),baci dite ukraj i bije je cim stigne dok je ne natra.😂😂😂

 • Nemojte se smijati jadnima i sirotinji tikvani. Ima puno sirotinje i u HR i dobro je poznato zbog koga je nastala ta sirotinja jer nemaju posla. Unistene tvrtke u kriminalu. Za to su krivi oni koji imaju parolu ZNA SE = HDZ hrvatine veliki katolici vjernici = teski lazljivci i licemjeri lopine kriminalci pjuc fuj na njih ..

 • Ajde ne lupetaj,prije 35 godina su cigani prosili i hodali po selima u hercegovini ,kakav hdz kakva sirotinja,siguran sam da nisu u minusu kao ja i niti je boli glava za ista,vec se zametne glavom ujutro i hajmo na drum,sta uleti dobro uletilo,a ima naseg svita gladna i zedna a nece i nemoze da prosi.da mora namirivat ajvan kuci i radit u basti nebi mogla cili dan bit na cesti,i siguran sam da donese kuci vecu dnevnicu nego ja.!!!!!!

 • Svaka ti je na mjestu. Ima ona zena iz vrapcica nije ciganka hoda po naseljima oko mostara, meni je bilo zao pa sam joj dao par puta.kad u nje kuca na tri kata , kovana ograda .

Komentiraj: