Kraljevska beba napokon je stigla: Kate Middleton rodila još jednog sina

Nakon što je jutros, na službenom profilu Kensingtonske palače na Twitteru, objavljeno da je nešto ranije tijekom jutra vojvotkinja od Cambridgea, u pratnji supruga, poslije početka trudova stigla u londonsku bolnicu St. Mary, britanska, ali i svjetska javnost s nestrpljenjem su čekali da stignu sretne vijesti o rođenju trećeg djeteta Kate Middleton i princa Williama.

Trenutak objave napokon je stigao. Nakon četverogodišnjeg princa Georgea i dvogodišnje princeze Charlotte u kraljevsku je obitelj u 11:01 stigao sin, težine 3,8 kilograma. Kako stoji u službenoj objavi na Twitteru, njezino kraljevsko visočanstvo i dječak osjećaju se dobro, a porodu je prisustvovao i ponosni otac, vojvoda od Cambridgea, odnosno princ William.

Treću trudnoću Kate Middleton se trudila što duže tajiti od javnosti, no zbog zdravstvenih problema, teških jutarnjih mučnina, sretnu je vijest ipak morala podijeliti sa svima. 34-godišnja vojvotkinja od Cambridgea, nakon što su joj prošle mučnine, cijelu je trudnoću provela aktivno, prateći svog supruga, princa Williama, na mnogobrojna službena putovanja.

Upravo današnji dan, 23. travnja, odavno se nagađao kao termin službenog poroda, a već danima ispred bolnice St. Mary sve je bilo u stanju pripravnosti, dok je luksuzni privatni apartman u bolničkom krilu Lindo bio pripremljen i zatvoren za neželjene posjetitelje, a u koji su mogli ući tek pripadnici kraljevskog osiguranja kako bi sve pripremili, piše Tportal.hr.

Iako se nadala da će trudnoću iznijeti sa svojom mlađom sestrom PippomMiddleton, budući da nisu krile želju da u isto vrijeme budu trudne, to se na kraju nije dogodilo. Samo nekoliko dana prije poroda Kate Middleton službeno je objavljeno da je Pippa napokon trudna.

Ono što je zanimljivo, kada je riječ o trećoj bebi u njihovoj obitelji, to je da će ona zbog jednog razloga postati dio povijesti. Naime, zahvaljujući izmjenama u kraljevskim zakonima, koji su doneseni nakon vjenčanja Kate i Williama2011. godine, muški nasljednici više neće imati pravo prednosti na prijestolje ispred svojih sestara, kako je bilo prije. Tako će novorođeni princ biti tek peti u nasljedstvu za tron, odmah iza starije sestre Charlotte.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.