Kraljević: Kreditom ćemo vratit dugove Federalnom zavodu MIO – Jabuka.tv

Kraljević: Kreditom ćemo vratit dugove Federalnom zavodu MIO

Vlada Županije Zapadnohercegovačke usvojila je prijedlog odluke o pokretanju procedure za kreditno zaduženje ove županije u iznosu od šest milijuna KM. Usvojeni prijedlog odluke predviđa da će se zaduženje provesti po procedurama za dugoročno kreditno zaduženje na domaćem tržištu novca.

Predviđeni rok otplate kredita je pet godina, a razmotrit će se ponude više banaka te će se prihvatiti ona s najpovoljnijim uvjetima. Prema riječima ministra financija ŽZH-a Tonija Kraljevića, zaduženje u visini od 6 milijuna KM utvrđeno je proračunom ŽZH-a za 2015., kao i Zakonom o izvršavanju proračuna ŽZH-a za ovu godinu.

Kraljević naglašava kako će sredstva od ovog kredita biti utrošena isključivo na reguliranje obveza iz prethodnih godina.

”Ovim sredstvima ćemo prvenstveno nastojati regulirati dio obveza koje imamo prema Federalnom zavodu MIO, s kojim smo početkom godine postigli dogovor, te se na neki način obvezali da ćemo u što kraćem roku nastojati izmiriti određen dio duga”, kazao je Kraljević za Večernji list.

Podsjetimo, godinama se, zbog nedostatka sredstava u ŽZH nisu redovito uplaćivali doprinosi na plaće proračunskim korisnicima nego se to radilo pojedinačno, kad određena osoba stekne uvjete za mirovine. Ovakav način rada rezultirao je dugom većim od 21 milijunom maraka.

Praksa pojedinačne uplate doprinosa prestala je imenovanjem nove Vlade u veljači, odnosno dogovorom direktora Federalnog zavoda MIO Zijada Krnjića i premijera ŽZH-a Zdenka Ćosića da se doprinosi ubuduće uplaćuju redovito, te da se svaki mjesec sanira dio duga iz prethodnih godina.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.