Kralj Rock’n’Rolla: 38 godina od smrti Elvisa Presleya

Po zaradi od prodanih ploča Elvis i mrtav zarađuje više nego što mnoge današnje velike zvijezde mogu i sanjati

Prošlo je točno 38 godina od smrti Elvisa Presleya. Kralj rock’n’rolla 16. kolovoza 1977. pronađen je mrtav u svom domu u Memphisu kad je imao 42 godine, prenosi portal Vijesti.hr

Već s 30 godina, Presley je bio najbolje plaćena pjevačka zvijezda u povijesti, a kako je povodom njegove smrti istaknuo New York Times, “njegova vrišteća seksualnost redefinirala je pojam pop glazbe”.

U svibnju 1967. Presley se vjenčao s Priscillom Beaulieu. U braku, u kojem su ostali do 1973., dobili su kćer Lisu Marie.

Još za života Elvis je ušao u legendu kao čovjek neopisive ljepote i golemog glazbenog talenta, kao siromah koji je uspio, kao bijelac koji je pjevao kao crnac. Po zaradi od prodanih ploča Elvis i mrtav zarađuje više nego što mnoge današnje velike zvijezde mogu i sanjati.

Osim kultnih hitova, ‘Hound Dog’, ‘Heartbreak Hotel’, ‘Blue Suede Shoes’ i mnogih drugih, o njegovoj fantastičnoj karijeri najbolje govore brojke – prodao je više od 500 milijuna ploča diljem svijeta, snimio je i 33 filma.

“Ne znam ništa o glazbi. U mom slučaju, ni ne morate ništa znati”, rekao je svojedobno Presley.


O ambiciji je rekao da je to san kojega pokreće moćan motor (V8, točnije), a o tome kako je postao zvijezda i što njega pokreće jednom je rekao: “Shvatio sam koliko je važno ljude dobro zabaviti. Jednostavno im moraš dati razlog da se vrate. A što se rokenrola tiče… Ako ga osjećate, ne možete ništa drugo nego se prepustiti tom osjećaju. To je ono što ja radim i ne mogu si pomoći”.

Pred kraj života borio se s gojaznošću, ovisnošću o lijekovima i depresijom. Preminuo je sa samo 42 godine od srčanog udara 16. kolovoza 1977. godine, prenosi portal Vijesti.hr

Elvisa je mrtvog na podu kupaonice, njegove luksuzne vile na kultnom imanju Graceland pronašla djevojka Ginger Alden. Iako je žurno prevezen u bolnicu, nije mu bilo pomoći.

Obilježavanje Elvisovih godišnjica rođenja i smrti posebno je emocionalno na njegovom imanju Graceland u Tennessyju gdje njegovu uspomenu čuvaju i drže živom bivša supruga Priscilla i kćerka jedinica Lisa Marie Presley.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: