Kraj najunosnije filmske franšize svih vremena

Ekipa Studija Marvel u ponedjeljak je u Los Angelesu proslavila završetak snimanja posljednje epizode u sagi od 22 filma koja je postala najunosnija filmska franšiza svih vremena.

Stotine članova filmske industrije, glumci, fanovi i predstavnici medija premijerno su odgledali trosatni akcijski spektakl “Avengers: Endgame” (Osvetnici, kraj igre), a film će se od srijede početi prikazivati u kinodvoranama diljem svijeta.

Robert Downey Jr. (iz filma Iron Man), Chris Hemsworth (iz filma Thor), Scarlett Johansson (Black Widow, Crna udovica), Chris Evans (Captain America), Brie Larson (Captain Marvel) i drugi prošetali su ljubičastim tepihom ispod divovskog loga Avengersa u Convention Centru u Los Angelesu.

Uzbuđen sam što ću konačno vidjeti film, rekao je Paul Rudd koji tumači ulogu Ant-Mana. Kao ni drugi članovi filmske ekipe, ni Rudd još nije odgledao dovršeni film jer je takva politika Studija Marvel.

Rudd je rekao da je putovao svijetom i promovirao film “trudeći se najbolje što može” jer nije odgledao film, a to je, po njegovim riječima, čudno iskustvo. Zato je sada divno konačno pogledati film, izjavio je.

Na premijeri su bili i Liam, brat Chrisa Hemswortha i njegova supruga Miley Cyrus.

“Endgame” zaokružuje priču od šest originalnih filmova u seriji Avengers – Iron Man, Captain America, Black Widow, Hawkeye, Hulk i Thor.

Nadovezuje se na prošlogodišnji nastavak “Avengers: Infinity War” koji je ostavio ljubitelje u nedoumici jer se činilo da su Marvelovi heroji pretvoreni u prah rukom zlog Thanosa, kojega igra Josh Brolin. U “Endgameu” junaci koji su preživjeli skuju urotu kako bi ubili Thanosa i popravili štetu koju je počinio.

Evans je priznao da je “šest puta proplakao” gledajući film.

Prethodni 21 film u produkciji Studija Marvel, koji je u vlasništvu kompanije Walt Disney, franšiza je koja je od 2007. ostvarila najveću dobit u povijesti filma s više od 18,6 milijardi dolara.

Iako filmom “Endgame” završava saga “Avengers”, neki likovi pojavit će se u budućim filmovima. Spider-Man se tako vraća na ekrane u srpnju u filmu “Spider-Man: Far from Home”.

Priprema se i nastavak filma “Black Panther”.

(Hina)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.