Kraj maksimirskog rugla? Dinamo dobiva koncesiju na 99 godina

Izgleda da je počela akcija pripremanja uvjeta za gradnju novog maksimirskog stadiona, na kojem igra Građanski nogometni klub Dinamo.

Kako se doznaje, Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, sastao se nekoliko dana prije Nove godine s vodećim predstavnicima GNK Dinamo – Vlatkom Peras, predsjednicom Uprave, i počasnim predsjednikom Mirkom Barišićem, a tema je bila gradnja stadiona, piše Jutarnji list u utorak.

Tomašević je u utorak komentirao sastanak s vodećim predstavnicima GNK Dinamo, na kojem se razgovaralo o stadionu.

Sastanak se dogodio 20. prosinca, to je dogovoreno ranije kad je bila dodjela nagrada za sportaša Zagreba, istaknuo je zagrebački gradonačelnik i dodao:

Sastanak je bio dobar, konstruktivan, raspravili smo o različitim modelima, jedan od njih je i pravo građenja. Gledamo druge gradove poput Rijeke, ali isto tako i u Europi, da nađemo model koji neće ni kune opteretiti gradski proračun. Neće se iz gradskog proračuna financirati rušenje starog i izgradnja novog stadiona na istom mjestu.

Počeli smo razgovore, zasad smo se fokusirali na modele financiranja i partnerstva. Ne bih puno o detaljima, kad dođemo do nekih opcija, informirat ćemo javnost. Odluku donosi Gradska skupština. Idući sastanak bi trebao biti krajem mjeseca. Ne može se to riješiti preko noći, to je problem koji je nastajao dva desetljeća, rekao je.

Dinamo preuzima sav posao na sebe

Po saznjima Jutarnjeg došlo se i do prvih konkretnih rezultata, iako je pretjerano govoriti da je dogovor na pomolu. Ali, načelno, sada se znaju najmanje dvije stvari: prva, GNK Dinamo je definitivno spreman preuzeti na sebe gradnju novog maksimirskog stadiona, i drugo, zauzvrat je Grad Zagreb spreman dodijeliti Dinamu 99-godišnju koncesiju na korištenje tamošnjeg zemljišta.

Usto, budući da bi rušenje sadašnjeg i gradnja novog stadiona mogli trajati dvije godine, Dinamo je za privremeno igranje svojih prvenstvenih utakmica spreman napraviti manji stadion, vjerojatno u Sesvetama.

Da su se razgovori o budućem stadionu pokrenuli s mrtve točke govori i podatak da je za kraj ovog mjeseca dogovoren novi susret Dinamova vodstva s gradonačelnikom Tomaševićem i njegovim suradnicima.

Dinamo objavio kako bi trebao izgledati novi stadion od 60 milijuna eura

Također, sudionici sastanka iz prosinca ne žele govoriti o detaljima tog sastanka, ali postoji potvrda da je bio konstruktivan i da postoji obostrana želja za uspjehom.

Želimo da Grad Zagreb dobije novi, moderan nogometni stadion. Nisu definirani nikakvi rokovi, ali mislimo da je to moguće realizirati do kraja ovog mandata, smatra jedan gradonačelnikov suradnik, navodi Jutarnji list.

Uostalom, Tomislav Tomašević je u više navrata isticao da treba riješiti pitanje maksimirskog stadiona, premda je istovremeno bio izrazito kritičan prema modelu upravljanja unutar GNK Dinamo. Njegovi suradnici napominju da u Dinamu treba demokratizirati način upravljanja klubom, ali ne žele govoriti o konkretnim modelima.

Dramatičan apel iz Dinama: Uskoro nećemo moći igrati na Maksimiru

(www.jabuka.tv/Foto: Luka Stanzl/Pixsell)18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.