Kradljivac kipa Brucea Leeja povezan i s drugim pljačkama u Mostaru

Županijsko tužiteljstvo HNŽ podignulo je optužnicu protiv Danijela Prce, zv. ”Dado” (1978.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo ”Teška krađa”.

Optužnici je Općinski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio.

Tužiteljstvo je uz optužnicu predložilo produljenje mjere pritvora optuženiku, te je Općinski sud u Mostaru ocijenio da je prijedlog utemeljen i donio rješenje o produljenju pritvora protiv optuženika, iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna, koji pritvor ima trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najdulje jednu godinu, računajući od dana lišenja slobode optuženika, navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Mostarcu koji je ukrao Bruce Leeja određen pritvor, otuđio još štošta

Naime, optuženiku Danijelu Prci se optužnicom stavlja na teret da je u vremenskom razdoblju od 29.2.2024. godine do 7.3.2024. godine, sa ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, otuđivao novac i razne artikle i to u tri pojedinačna slučaja i tako počinio produljeno kazneno djelo ”Teška krađa”, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovine ”Optika Boni”, otuđio novac u iznosu od 600,00 KM, te 20 komada sunčanih naočala i 2 komada dioptrijskih naočala raznih vrsta i modela; Željezarije ”Martom”, otuđio gotov novac u iznosu od 600,00 KM, te određenu količinu raznih artikala i alata.

Počinio je, kako piše u priopćenju Tužiteljstva, djelo i na štetu Gradskog parka ”Zrinjevac”, kojom prilikom je uporabom podesnog alata i tjelesne snage odvojio statuu ”Bruce Leea” od betonskog postolja za koje je bila pričvršćena metalnim ”ankerima”, pa ju je uz pomoć kolica odvezao do ”Staklene banke”, a potom vozilom u mjesto Kosor, gdje ju je isjekao na dijelove, na koji način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Mostar: Pronađen ukradeni kip Brucea Leeja

Također, Tužiteljstvo je predložilo Sudu oduzimanje imovinske koristi od optuženika u iznosu od 1.200,00 KM, oduzimanje predmeta koji su pronađeni i popisani na potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta, te da se navedeni predmeti vrate vlasnicima, sukladno Zakonu.

Općinski sud u Mostaru zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženika za dan 18.4.2024. godine u 9:15 sati.

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.