Duvanjski viking plijeni pozornost na Mostarskom sajmu

Stipe Pleić – duvanjski viking, plijenu veliku pozornost svojim izgledom, ali i onime čime se bavi, na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Njegov štand, koji se nalazi na vrhu Paviljona 1, obiluje unikatnim sjekirama i ostalim oruđem koje je naš sugovornik ručno izradio i oslikao.

Ovo mi je sedmi put na Mostarskom sajmu, a isto toliko godina se otprilike i bavim izradom ovakvih sjekira. Kod sebe u Stipanićima kod Tomislavgrada imam vikinšku kuću Kavurci, a također tu je i vikinško selo. Tko želi može me posjetiti, a ima niz raznih sadržaja poput bacanja sjekira te pucanja iz strijele iz luka. Tu je i vikinški muzej, a također nudim i smještaj ako netko želi prespavati, rekao je za portal Jabuka.tv duvanjski viking Stipe Pleić.

Izradio je veliki broj sjekira i kaže da ne postoji nijedna ista jer svaku ručno izrađuje te ukrašava – neke čak i vatrom. Na početak izrade ovih sjekira inspirirala ga je jedna serija.

Ljepša strana Mostarskog sajma

Uvijek sam volio raditi s drvetom, stalno sam nešto rezbario. Ali gledajući seriju ”Vikinzi” poželio sam napraviti sjekiru i tako je krenula ova priča, zaključio je u izjavi za portal Jabuka.tv Stipe Pleić.

Kaže nam da ima dosta zainteresiranih kupaca, a cijene sjekira kreću se od 50 eura za one najmanje i najjednostavnije do onih od 300 eura čija drška ima lik neke životinje.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.