Kostelić uspješno operiran, na stazu se vraća već u ožujku

Ivici Kosteliću na drugoj magnetskoj rezonanciji  obavljenoj u Zaboku nakon povratka iz Rusije utvrđeno je puknuće prednjeg roga korpusa medijalnog meniskusa desnog koljena.

Danas je u klinici Bruderholz u Baselu (Švi), uspješno operiran, a operacija je potvrdila dijagnoze liječnika kao i nalaze magnetne rezonancije.

Ivici Kosteliću odstranjen je komadić puknutog medijalnog meniskusa desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena. Liječnička ekipa iz Basela smatra da je do puknuća meniskusa došlo prilikom doskoka kod velikih skokova na spustu u Sočiju, a da je za vrijeme kombinacijskog slaloma uslijed rotacija taj komadić meniskusa samo otpao.

Ohrabrujuća vijest je da je stanje prednjeg križnog ligamenta i hrskavice u desnom Ivičinom koljenu zadovoljavajuće te da se hrskavica oporavlja bolje od očekivanog. Ivica Kostelić će do srijede ostati u Baselu, gdje će napraviti početnu rehabilitaciju, a u četvrtak nastavlja s rehabilitacijom u Daruvarskim toplicama pod nadzorom dr. Božidara Egića.

Ukoliko prvih dana ne bude većih bolova te ukoliko tok rehabilitacije bude tekao normalno i prema planu, povratak Ivice Kostelića utrkama Svjetskog kupa mogao bi biti u Kranjskoj gori 10-11. ožujka.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.