Kostelić prozvao FIS i skijaše: Zar se bojite govoriti?

Ivica Kostelić oglasio se na društvenim mrežama nakon nedjeljnog slaloma u kojem su Istok Rodeš i Matej Vidović ostvarili najbolje rezultate u karijeri na svjetskim prvenstvima.

Podsjetimo, FIS je donio odluku da druga vožnja muškog slaloma starta od 15. pozicije, a ne od 30. kako je uobičajeno. Sve zbog loše kvalitete staze koja je bila žrtva visokih temperatura.

Legendarnog hrvatskog skijaša naljutilo je ono što on naziva očitim pogodovanjem najboljima, odnosno najbolje plasiranima u prvoj vožnji, prenosi Index.

Ovakvu odluku prokomentirao je uz fotografiju stada ovaca na svom Instagram profilu.

Gdje ste sada svi vi “borci za slobodu” koji zagovarate pravdu u sportu? Gdje si sada FIS-e? Zašto ne dignete glas i prestanete saginjati leđa pred interesima trulih? Ali iznad svega, gdje ste vi najbolji slalomaši? Zar se bojite govoriti pred nepravdom? Vi, koji se kunete u pravednost iznad svega? Vaša šutnja podupire ovu nepravdu koja je učinjena vašim kolegama skijašima, posebno mlađima, čije su šanse za poštenu borbu unaprijed izbrisane ovom odlukom.

Mi ovdje tražimo šampione – ima li ijedan takav među vama? Snaga se izražava velikodušnošću! Nepravda je put slabih!

Sportska pobjeda koja nije postignuta pravedno i časno je bezvrijedna.

I nikad nemojte zaboraviti – najveća su zla zasnovana na nasilju nekolicine i šutnji mnogih. Govorite sada ili nikad više ne govorite o pravednosti, napisao je Kostelić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivica Kostelic (@ivicakostelic)

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.