Korona-izvještaji za Hercegovinu

U protekla 24 sata u dvije hercegovačke županije zabilježen je ukupno 41 novi slučaj koronavirusa.

U Covid-19 bolnici Sveučilišne kliničke bolnice na bolničkom liječenju trenutno je devet bolesnika koji su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 225 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 14: 9 iz Mostara, 4 iz Čapljine i 1 iz Prozora-Rame, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 76 osoba, od čega su tri osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 27 novozaraženih osoba na koronavirus od kojih iz Ljubuškog 17 (deset muških i sedam ženskih), Širokog Brijega četiri (jedna muška i tri ženske), Posušja četiri (dvoje muških i dvije ženske) te Gruda dvije (jedna muška i jedna ženska) osoba.

Od koronavirusa oporavilo se 18 osoba od kojih iz Ljubuškog 12 te Gruda šest osoba.

U samoizolaciji nalazi se 188 osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivan je 141 slučaj koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

  • Ljubuški – 39
  • Grude – 36
  • Posušje – 34
  • Široki Brijeg – 32

(www.jabuka.tv)