Dragan Čović i Ivo Tadić dobili prijetnje smrću

U ponedjeljak, 21. ožujka, na Facebook stranici Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije osvanula je prijetnja smrću upućena predsjedniku ove stranke Draganu Čoviću i lvi Tadiću, predsjedniku Kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH, navodi se u priopćenju HDZ-a.

Prijetnja smrću se događa u atmosferi kada se ulažu napori da se izmjenama Izbornog zakona implementiraju presude Ustavnog suda BiH i Suda za ljudska prava i kojima je potrebno osigurati jednakopravnost hrvatskog naroda i legitimno predstavljanje u institucijama Federacije BiH i BiH, piše u priopćenju.

Kažu da je to posljedica neuspjeha pregovora izmjena Izbornog zakona.

Posljedica je to neuspjeha pregovora o izbornoj reformi, jer bošnjačka strana ne želi da se odrekne majorizacije i preglasavanja malobrojnijeg hrvatskog naroda, ali ujedno je i pokazatelj u kojem pravcu se može razvijati politička i sigurnosna situacija ukoliko se ne riješe ključni problemi u Bosni i Hercegovini, dodaju u priopćenju.

Navode da ovo nisu prve prijetnje smrću Draganu Čoviću i Ivi Tadiću.

Podsjećamo da je 2011. godine prijetnja smrću i realizirana pokušajem ubojstva kada je eksplodirala podmetnuta bomba pod automobil Ive Tadića ispred zgrade Skupštine Zeničko-dobojske županije, kazali su u priopćenju.

Iz HDZ-a navode kako je ovaj slučaj prijavljen nadležnim tijelima MUP-a ZDŽ, te kako očekuju da se u što kraće vrijeme otkrije počinitelj i da se poduzmu sve zakonom predviđene radnje.

Čović: Rekao sam pregovoračima da ću sve prihvatiti i da će Izetbegović opet odbiti

(www.jabuka.tv |(Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)