Korona-brojke za Hercegovinu

U protekla 24 sata u HNŽ-u je zabilježeno 60, a u ŽZH 18 novozaraženih koronavirusom dok smrtnih slučajeva nije bilo.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 47 bolesnika, od kojih je devet na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 345 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 60: 46 iz Mostara, pet iz Stoca, tri iz Konjica, po dva dva iz Čapljine i Jablanice te po jedan iz Čitluka i Ravnog.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u srijedu su izdali 93 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 689 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 57 osoba, od čega pet retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 18 novozaraženih osoba od kojih je iz Ljubuškog 11 (šest muških i pet ženskih), Širokog Brijega četiri (dvoje muških i dvije ženske) te Gruda tri (dvoje muških i jedna ženska) osoba.

Od koronavirusa oporavilo se šest osoba i to iz Posušja tri, Gruda dvije te Ljubuškog jedna osoba.

U samoizolaciji nalazi se 276 osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivno je 156 slučajeva koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

  • Grude – 50
  • Široki Brijeg – 49
  • Ljubuški – 45
  • Posušje – 12

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)