Kordić o optužbama Mostaraca: Tajni sastanci su laž, sve je transparentno

Mještani mostarskih naselja (Međine, Gubavica, Miljkovići, Kozice, Pijesci, Planinica i Prigrađani) u srijedu su organizirali peticiju na Španjolskom trgu “Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru”.

Jedan od nezadovoljnih mještana Mario Ćosić iznio je tvrdnju kako se gradonačelnik mjesecima tajno sastaje s mjesnim zajednicama kazavši kako je to “nezapamćen kriminal”.

Naime, građani Mostara se bore protiv nezakonitog izdavanja koncesija za izgradnju solarnih elektrana na području Mostara.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u četvrtak je demantirao navedene izjave te potvrdio kako niti jedna dozvola za izgradnju postrojenja za obnovljive izvore neće biti izdana bez suglasnosti lokalne zajednice.

Kao gradonačelnik najčešće ne reagiram na medijske nastupe pojedinaca, koji su nažalost zlonamjerni, svjestan kako se u demokratskim društvima mora poštovati svačije pravo da govori sto god želi.

Međutim, kada neki pojedinci zloupotrebljavaju javni govor, a često i medijski prostor, kako bi obmanjivali javnost i navodili naše žitelje na osjećaj ugroženosti, onda je moja dužnost reagirati, napisao je mostarski gradonačelnik u objavi na društvenim mrežama.

Nadalje, navodi kako je “laži koje plasiraju lako prokazati kada radite transparentno i u najboljoj vjeri, kako osobno radim u ovom mandatu.”

Ostavljam svima vama na prosudbu s kojim političkim interesima i u čijoj funkciji pojedinci koristeći najprizemniji politički, a i medijski populizam obmanjuju javnost i stvaraju negativnu atmosferu u društvu.

Drugo, nije točno da se kao gradonačelnik tajno sastajem s bilo kim, istina je da je dobar dio predstavnika lokalnih zajednica dolazio na sastanke i razgovarao o navedenim temama, a svima njima je poznat i moj osoban stav, niti jedna dozvola za bilo kakvu gradnju postrojenja za obnovljive izvore energije neće biti izdana bez suglasnosti (pisane) lokalne zajednice.

O ostalim lažima vezanim za navodna povećanja mjesta za izgradnju obnovljivih izvora bit će prilike izvijestiti javnost, stoji u objavi na Facebook profilu gradonačelnika Mostara.

U prilogu je dostavio i dostupne materijale iz zapisnika s javne rasprave održane prije donošenja izmjena Prostornog plana, kao i citat obraćanja jednog od organizatora potpisivanja peticije:

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.