Konstituirano Gradsko vijeće Široki Brijeg, Topić ponovno izabran za predsjednika

U dvorani Gradskog vijeća održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Vinko Topić. Topić je također u prošlom mandatu bio predsjednik Gradskog vijeća. Na sjednici su od ukupno 25 novoizabranih vijećnika bila nazočna 24 vijećnika.

Nakon otvaranja konstituirajuće sjednice i utvrđivanja kvoruma, uslijedilo je predočavanje potvrđenih rezultata Lokalnih izbora i dodijeljenih mandata vijećnicima Gradskog vijeća od strane Središnjeg izbornog povjerenstva. Rezultate je predočio dosadašnji (ali i budući) predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Svečanom prisegom vijećnici su preuzeli dužnost.

U Povjerenstvo za izbor i imenovanje imenovani su Toni Galić (HDZ BiH) predsjednik i članovi Boro Hrkać (HDZ BiH) i Josip Pinjuh (HDU BiH). Ispred skupine vijećnika HDZ-a BiH za predsjednika Gradskog vijeća predložen je Vinko Topić, ujedno i jedini prijedlog. Vinko Topić (HDZ BiH) jednoglasno je izabran za predsjednika Gradskog vijeća Širokog Brijega.

”Poručujem vam da ću svoju dužnost obavljati savjesno i odgovorno, i na najbolji mogući način. Očekujem plodnu suradnju s gradonačelnikom i gradskom upravom, a sve u interesu građana i grada Širokog Brijega”, rekao je novi/stari predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Gradonačelnik Miro Kraljević poželio je uspješan rad svim vijećnicima, a između ostalog je rekao kako će se kvalitetnim radom stvoriti uvjeti i poboljšati kvaliteta života u Širokom Brijegu. Također, gradonačelnik se osvrnuo na nemili događaj koji je posljednje vrijeme okupirao sve građane. Ovom prilikom je poručio da osuđuje bilo kakvo fizičko nasilje i da suosjeća s obitelji nastradalog Mile Soldo.

”Imam obvezu i kao roditelj i kao gradonačelnik, nadam se da će institucije odraditi svoj posao kako bi se što prije rasvijetlio ovaj slučaj u interesu svih nas“, rekao je Kraljević.

U novom sazivu Gradskog vijeća HDZ BiH ima 16 vijećnika (Vinko Topić, Stjepan Marić, Mario Bubalo, Josip Vidović, Marinko Jelić, Mario Prskalo, Toni Galić, Boro Hrkać, Josip Kožul, Mate Soldo, Eva Suton, Franjo Marušić, Vlado Ćorić, Eduard Kraljević, Goran Lasić i Marija Brekalo), slijede ga Savez za Široki Brijeg s tri vijećnika (Marija Lovrić, Kristijan Crnjac i nakon što je Marija Ćeškić podnijela ostavku, SIP će dodijeliti mandat sljedećem s liste s najvećim brojem glasova), HSP BiH ima dva (Marko Martinović i Dražan Buhač), dok po jednog vijećnika imaju HDZ 1990 (Dragan Rezić), HKDU BiH (Slavko Mandić), HRS-HSS BiH Zajedno za Široki (Antonija Banožić) i Hrvatska demokratska unija BiH (Josip Pinjuh).

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.