Konstituiran Dom naroda Parlamenta BiH: Izaslanici dali svečane izjave

Novoizabrani izaslanici u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj konstituirajućoj sjednici dali su svečane izjave čime je napokon kompletiran novi saziv državne zakonodavne vlasti.

Konstituirajućom sjednicom predsjedava izaslanik Sredoje Nović s obzirom na to da sve do izbora predsjedavajućeg prvom sjednicom predsjedava najstariji izaslanik u svojstvu privremenog  predsjedavajućeg.

On je rekao da očekuje kako će se u Domu naroda PSBiH osjećati tolerantna, civilizirana i demokratska atmosfera bez obzira na različitosti izaslanika.

Današnjoj sjednici nazočio je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. Sjednici na kojoj je napokon Bosna i Hercegovina dobila zakonodavnu vlast nisu nazočili predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.

Izaslanici su se svečanom izjavom obavezali da će poštovati Ustav BiH i Daytonski mirovni sporazum te štititi i zauzimati se za ljudska prava i slobode svih stanovnika BiH, piše Klix.ba.

Izaslanici iz reda bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH:

1. Bakir Izetbegović (SDA)
2. Asim Sarajlić (SDA)
3. Amir Fazlić (SDA)
4. Denis Bećirović (SDP)
5. Fahrudin Radončić (SBB)

Izaslanici iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda PSBiH:

1. Dragan Čović (HDZ BiH)
2. Bariša Čolak (HDZ BiH)
3. Marina Pendeš (HDZ BiH)
4. Lidija Bradara (HDZ BiH)
5. Zlatko Miletić (DF)

Izaslanici iz reda srpskog naroda u Domu naroda PSBiH:

1. Dušanka Majkić (SNSD)
2. Lazar Prodanović (SNSD)
3. Sredoje Nović (SNSD)
4. Nikola Špirić (SNSD)
5. Mladen Bosić (SDS)

U nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH državni izaslanici razmatrat će osnivanje klubova naroda te izbor predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg gornjeg doma bosanskohercegovačke zakonodavne vlasti.

Podsjećamo, izaslnaike iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda delegirao je Dom naroda Parlamenta Federacije BiH dok je izaslanike iz reda srpskog naroda delegirala Narodna skupština Republike Srpske.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.