Komšiću prije 12 godina objašnjeno zašto Bošnjaci ne bi smjeli birati hrvatskog predstavnika

Snimka emisije iz 2006. godine u kojoj su gostovali istaknuti političari iz BiH, Haris Silajdžić i Željko Komšić, viralni je hit koji je zapalio društvene mreže.

Video prikazuje razgovor dvojice političara tijekom kojeg Silajdžić sugovorniku Komšiću objašnjava problematiku koja je aktualna upravo ovih dana nakon što je Komšić postao članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Njegov izbor kao hrvatskog predstavnika izazvao je negodovanje mnogih Hrvatau BiH budući da je Komšić postao članom Predsjedništva nakon njihova preglasavanja od strane Bošnjačkih glasača. Stoga, je jučer u Mostaru održan i veliki prosvjed kojim su organizatori poslali poruku o preglasavanju Hrvata u BiH.

Smatram da, ako živimo u sistemu etničkog predstavljanja te ako Bošnjaci biraju bošnjačkog predstavnika, a Srbi srpskog predstavnika, nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika. Smatram da je to opasno za BiH i da će to građanima hrvatske nacionalnosti ogaditi BiH. A to može dovesti do toga da Hrvati traže treći entitet, kazao je Silajdžić dok mu je Komšić, nezadovoljan onime što čuje, želio nešto proturječiti, piše Večernji.hr.

Snimka se u tome trenutku prekida, a mnogi korisnici na Facebooku su ostavljali ovakve poruke:

Lijepo mu je čovjek objasnio prije nekih 12 godina.

Đe ga nađe, bravo!

Ništa nemam ni za dodati, ni za oduzeti.

Gledam ovo već neko vrijeme i razmišljam što to Komšiću nije bilo jasno.

(www.jabuka.tv) 


23 komentara

 • vi uzurpirate demokratiju,ne mozes nijednom covjeku nametnuti za koga ce glasati,bez obzira na njegovu nacionalnu i vjersku pripadnost.

  26
  • Pa gdje si ti “Bošnjački Stolac”, čuvar univerzalnih vrijednosti???
   Evo malo gdje ste onda bili, čisto da se pidsjetiš ili naučiš, a šta ćeš tako vjetar puhao….Valja niz vjetar, je li tako???? I da se razumijemo SS divizija Handžar je imala oko 12.000 pripadnika. Dakle nije riječ o izoliranoj šačici… SS divizija Kama je imala oko 3000, kraj rata pa ste se razbježali. A evo i materijala:
   https://youtu.be/j_eWDFnaSWQ

   • U svojoj gluposti nisi ni svjestan koliko si u pravu: Mi jesmo i naš i vaš glavni grad, pogotovo u sportskom smislu. Brijali smo vas, onako na suvo, od samog početka ove nakazne tvorevine. A vrhunac je bio kada su letjeli bureci i kišobrani u Skenderiji. I opet Široki prvak. Uh je dobro bilo….

   • Mi i Dodini Laktaši smo za vas centar svijeta, Amerika. 90% titula smo ukupno pokupili, a ono što vrijedi igra u pravim reprezentacijama:🇭🇷 i 🇷🇸.Igrajte vi svoju “fildžan ligu”.

    3
    3
   • poturica vonjava,
    možemo li se dogovoriti da ti kupim 25 krmaka, izgradit ću ti moderan krmetnjak, ideš na Bivolje brdo, spavaš sa krmenjima, meditiraš,sjetiš se priče što ti je pričao babo, kako je tvoj pra babo Miro prešao na islam, dobio ime mirzo, rahmetli mu duša, od age dobio 2 jarca, pane ti napamet dok spavaš sa krmenjima priča od babe, kako je njegov babo himzo bio u Ustašama, kako je napravio zloćine u istoćnoj bosni pa prešao u partizane,. kako ti se nanina nana šenlučila sa Hitlerovim vojnicima na Kozari. usrani balija..

 • Čitam 11 općina i u Srednjoj Bosni Komšoglua proglasili nepoželjnom osobom.Pa moj Široki baš ste za qur.c
  Jeste nikakvi i boga ti.Na sljedećim lokalnim izborima ćete i zbog ovoga jest gofna a i zaslužili ste.Bedaci.

 • Da su oni pravi istinski ljudi nikomu ne bi dopustili da ih preimenuje iz muslimana u nekakve bosnjake!Da su oni iole pametni NITKO od njih ne bi zaokruzio ime ZELJKO na listicu.Ajde sad iskreno neka se javi pravi Hrvat koji bi zaokruzio napr.Enver!Ne bi ni jedan!To jos vise dokazuje koliko su glupi.Misle voli ih Zeljan aha ko majka ludu kcerku hahahaha!Idi usljiva marvo TISU!🐷to stavi umjesto tih zastava i ostalih ukrasa da ti mozak maljice proradi🐷

  3
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.