Komšić u pismu EU optužio Hrvatsku za širenje mržnje i agresiju na BiH

Gospoda (Andrej) Plenković i (Dragan) Čović, te pojedini članovi Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske, kako bi privukli pažnju institucija EU, neutemeljeno šire strah kako bez izmjena Izbornog zakona, i to izmjena po njihovim političkim željama koje nisu u skladu s demokratskim standardima, neće biti moguće provesti neposredne izbore za gornji dom Parlamenta Federacije BiH, napisao je u pismu dužnosnicima Europske unije Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva BiH.

Izborni zakon BiH omogućava da se to učini, što je već potvrđeno od članova CIK-a u njihovim javnim obraćanjima. S toga nema razloga da ne očekujemo kako će sve nove vlade u BiH krenuti s radom, osim ako određene politike neodgovorno blokiraju implementaciju izbornih rezultata, čime bi nanijele direktnu štetu građanima BiH, naveo je.

Komšić je, kako je naveo, pismo napisao povodom pisma zastupnika Republike Hrvatske u Europskom parlamentu. Tvrdi da je u tom pismu navedeno niz neistina u pogledu izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, kao i povodom otvorene diplomatske agresije jedne članice Europske unije na državu Bosnu i Hercegovinu, a koja je predala zahtjev za članstvo u Europskoj uniji.

Navodi kako hrvatski europarlamentarci idu dalje u svojim segregacijskim zahtjevima tražeći od Vijeća Europske unije da novim političkim stavovima pozove bh. vlasti da ustanove izborni sistem, temeljen na još dubljoj sistemskoj diskriminaciji.

To je, navodi u pismu Komšić, protivno temeljnim europskim vrijednostima, u kojima svaki građanin treba imati jednaka prava i temeljne slobode, odnosno da se može kandidirati za svaki nivo vlasti i da svaki građanin ove zemlje može birati bilo koga.

Svaki građanin ove zemlje može birati bilo koga

Vjerujem da postoje zemlje u Vijeću Europske unije, koje neće dozvoliti da se temeljni europski principi zaštite osnovnih ljudski prava podrede ambicijama jedne destruktivne politike  koja,  putem svojih takozvanih ‘legitimnih političkih predstavnika naroda’, vodi u novo iscrtavanje granica u BiH i nestabilnost, navedeno je u pismu.

Komšić tvrdi da hrvatski europarlamentarci u Bosni i Hercegovini, putem političkih stranaka (naročito preko HDZ-a BiH) koje nisu ostvarile željeni izborni rezultat, u ovom momentu, podstiču i raspiruju vjersku i nacionalnu mržnju.

Izbor članova Predsjedništva BiH je potpuno legalan i u skladu sa Ustavom BiH

Sve relevantne institucije Bosne i Hercegovine zadužene za provođenje izbornog procesa u BiH verificirale su izbor članova Predsjedništva BiH kao potpuno legalan i u skladu sa Ustavom BiH, naveo je.

Dužnosnicima Europske unije poručio je kako će u njemu imati imati iskrenog i otvorenog partnera, koji BiH vidi kao punopravnu članicu EU, NATO-a i Svjetske trgovinske organizacije.

BiH također vidim i kao državu koja želi da razvija bilateralne odnose s neposrednim susjedima, gdje će sporazumi o granicama s Republikom Hrvatskom i Republikom Srbijom biti jedan od prioriteta. Trudit ću se da BiH doprinese regionalnoj stabilnosti i razvoju regionalnih odnosa. Shodno tome svesrdno podržavam provedbu Sporazuma iz Prespe između vlada Makedonije i Grčke, te nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda, koji želim da se završi sveobuhvatnim sporazumom dvije strane koji neće prouzrokovati negativne posljedice u regiji, napisao je Komšić.

Pročitajte cijelo pismo Željka Komšića

(www.jabuka.tv)


24 komentara

 • Budala ostaje budala.Umjesto laži ,neistina i mržnje koje imputira hrvatskim predstavnicima u EU koji imaju ustavnu obvezu pred EU u Europskom parlamentu štititi interese hrvatskog naroda u BiH jer je RH supotpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma upravo on širi laž,neistine i mržnju protiv tog istoga hratskog naroda kojeg”naime”zastupa. Taj idiot se nem namjeru odreći svog građanskog koncepta BiH gdje može svatko svakoga birati a to je upravo koncept moderne EU koja se samim svojim utemeljem odrekla Boga i njegovih zakona,a na njegovo mjesto dolaze neki drugi Bogovi čije je oličenje u novcu, te im je takav Željko Komšić jako dobrodošao.No,bez obzira na nastojanja sotone koja od čovjeka čini rod,neki mix bez okusa i
  mirisa,jedinku bez vjere i nacije nitko neće izići pobjednikom protib Boga i njegovih zakona.Ni EU a ni Komšić.Oboje je osuđeno na propast i uništenje.Kratko i jasno.

  17
  2
 • Nakazo pijana nisi u poziciji da na takav nacin djelis lekcije europarlamentarcima nego se poklopi usima i suti i uzivaj u svojoj jazbini dok mozes

  14
  2
 • On prica o Ustavu i zakonu, legitimitetu naroda… Pa on dobro zna cij je on mac u rukama. I cije je on sredstvo za obracun sa hrvatskim narodom. On sam jadan zna koliko ga bosnjaci vole, uvazavaju. Samo onoliko koliko sa njim i njegovom preotetom pozicijom clana presjednistva mogu nanjeti stetu hrvatskom narodu. Evo i ovo obracanje E. Parlamentu hrv. clan presjednistva biran bosnjackim glasovima je iskoristio da napada hrvate i RH- ku. Pametnom dosta a Komsic ostaje Komsic i nastavlja rasturati tkivo, duh Dejtona koji konstitutivnim narodima jamci, garantuje ravnopravnost. Jadan je covjek koji zrtvujuci svoj narod ima slavu drugog naroda, vecinskog i brojnijeg…

  12
  2
  • Samo što je taj “drugi narod” pametniji i humaniji pa ga poštujemo a ‘RVATE IZ ‘ERCEGOVINE možemo samo prezirati
   kao stoku sitnog zuba kako ih počasti
   ĐENERALČINA JNA tuđmanetina, kratka pamet, zaboravili su kako ih je na isti način
   namagarčio pavelić 1941-1945.Nije čudo
   suptrat i domet te svjetine je GANGA I MAGARCI što će i dalje ostatti u povijesti.
   Samo vi stoko bježite u bijeli svijet da najedete svoju djecu a Mostar i Radobolju
   ostavite svom Č(L)OVIĆU koji u ovih 20
   godina vam učini takva dobra djela da ga treba beatificirati

 • Postoji samo slovo Daytona i nema nikakvog duha Daytona. RH nije nikakav supotpisnik Pariškog sporazuma neta se potpisom obvezala pridržavati se njegova slova i tim činom je priznala agresiju na BiH i izjednačila se sa Srbijom. Hrvati u DKP imaju idiote koji čekaju naredbe druga Gage koji je na tom području isto nepismeni idiot, te s toga i imamo ovo što imamo.

  3
  4
  • Mi poturice smo oduvijek bili Hrvati dok nismo prodali narod i vjeru za pola vreće brašna. Zbog tog nam je ostala stoljetna žudnja za biranjem hrvatskih političara kao i za špekom.

   3
   1
 • Pet Županija s hrvatskom većinom ga službeno proglasile nepoželjnim… O čemu ti pricas… U 24 opcine / grada u BiH koje su vecinske hrvatske, si nepozeljan. Ima odluka Ustavnog suda BiH vezano za izbore i predsjednistvo, koja ce se implementirati, kad – tad, sta ces onda.. 😉

  3
  1
 • Sto se tice Hercegovine u fbih, samo su jablanica i konjic vecinski muslimanski, ostalo je vecinsko hrvatsko, Ravno,Neum,Stolac,Čapljina,Mostar,Čitluk,Siroki Brijeg,Ljubuski,Grude,Posusje,Rama,Prozor,Tomislavgrad,Livno i Kupres. I jos tom, 6 – 7 opcina u srednjoj bosni, zna se koje su, i Posavska županija. Stolac je HB bio i ostao. Nemantaj. Pici u Konjic, Sarajevo.. 🙂 😉

  5
  1
 • Da je udbas covic radio na ravnopravnosti i zagovaranju jednakosti hrvata u bih kao na promjeni toka radobolje na prosirenju megalomanske vile nebi sad komsic kmecao. Za sve zlo sto je hrvate zadesilo su krivi hrvati ker ste pogresne ljude birali da vas vode. Kako ce jedan dojucerasnji udbas koi se zakleo unistavat sve hrvatsko za vrjeme juge sad odjedan put veliki hrvat. Je kao i mesic vuk dlaku mjenja cud nikada. Kraljevic onu mjesinu go…v.a.n.a da upravlja gradom i onaj glu.p.i cosic cemu se boljem nadati. Skinite te stare nepismene prdonje udbase i lopove ako mislite da ce iti jedan hrvatic dole ostat.

 • istina je da mi nemamo pravog vođu, pravu stranku koja radi u interesu svoga naroda! ne volim čovića, ali ovog tipa prezirem! od turčina samo gori poturica!

  4
  1
 • Gos.Komsicu,otkud vama pravo da pisete o necemu sa cim se ne slaze hrvatsko pucanstvo.Kako se mozete izjasnjavati,kad vam je jasno i glasno receno da ste u hrvatskom narodu BiH nepozeljni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.