Komšić: Presudom u ”slučaju Ljubić” se manipuliralo, nemoguće je udovoljiti zahtjevima HDZ-a

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je da je pismo europskih zastupnika Borrellu i Varhelyjiu o BiH, još jedan dokaz tvrdnje da je odluka Ustavnog suda BiH u ”slučaju Ljubić” implementirana, te da se u BiH mora okrenuti provođenju presuda Europskog suda za ljudska prava.

Potpuno sam suglasan s ocjenom europskih parlamentaraca da pojedini mediji još uvijek izvještavaju da se pregovori pod okriljem EU u većini fokusiraju na reformu izbornog zakona, i posebno na pitanja vezana uz predstavljanje hrvatskog konstitutivnog naroda, i odluku Ustavnog suda BiH, a da to ne bi trebao biti slučaj, obzirom na činjenicu da je presuda Ljubić implementirana, te da daljnja manipulacija s tom presudom u političke svrhe treba prestati, navodi Komšić.

Također, izražava potpuno slaganje s mišljenjem evuopskih parlamentaraca o tome da nastavak inzistiranja na provođenju presude koja je već implementirana nije u skladu s preporukama OSCE/ODIHR o izborima koji su prema ključnim prioritetima trebaju uglavnom fokusirati na financiranje stranaka i transparentnost i na popravke pravnog okvira.

Komšić ljut napustio sastanak s EU jer ga je Dodik ”bocnuo” da je nelegitiman

Komšić, istovremeno, smatra da je Mišljenje europskih parlamentaraca još jedan snažan dokaz da se presudom u slučaju Ljubić manipuliralo s ciljem ostvarivanja političkih ciljeva koji su izvan dometa te presude, odnosno s ciljem daljnjeg jačanja antieuropskog etničkog predstavljanja putem biranja svih 17 izaslanika iz reda hrvatskog naroda u Dom naroda Parlamentna FBiH od strane HDZ-a, i s ciljem formiranja etničke izborne jedinice.

Sve što su europski parlamentarci u tome pogledu iznijeli u pismu Borrellu i Varhelyjiu, govorim već godinama. Raduje me ipak da sada stvari postaju jasnije. Nemoguće je dakle udovoljiti zahtjevima HDZ-a i službenog Zagreba, a pri tome ne prekršiti europske pravne standarde i ne pogaziti presude Europskog suda za ljudska prava, poručio je Komšić, priopćeno je iz njegovog ureda.

Komšić: Ako naši međunarodni prijatelji hoće slušati takvog Dodika, eto im ga

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/Pixsell)


14 komentara

  • Koji zastupnici su pisali i šta su napisali? Kakva su oni pravna instanca?

    A što se tiče Komšića on ne predstavlja Hrvate pa prema tome sve šta govori je njegovo privatno mišljenje koje nikoga ne zanima. Njegovog zadatak je da zastupa Hrvate na onaj način kako ono to traže.

  • Najveci jado koji se pojavljuje na politickoj sceni. Nitko gane dozivljava a on vazda nesto trabunja. Bakirov lojavi megafon… Ako itko urusi BiH onda je to ova ljiga od covjeka i Valentin… Koji uticaj na njih ima SDA i Bakir to je ne za povjerovati. Samim tim kad se prestavi da je on hrv. clan presjednistva sve govori u kakvom polozaju su hrvati i drzava BiH. MU, EU, SAD, svima je vise jasno cij je Komsic igrac i kakva mu je uloga…

  • Ma kome je ovaj bitan, demagog… što je rekao Novalić za Solaka, misli da se pita, a ništa se ne pita… 12godina bere plaću, a sve nas usporava, cijela BiH u zaostatku…. nitko nema koristi od njegove priče… sad ispade da je samo sebi predsednik.. 🙂

  • Oni koji su ga doveli na vlast, koji su ga birali njima ce ovaj pijandura doci glave… Bakir se brinuo toliko o hrvatima da je zaboravio na SDA. I sada ima pusionu na svim poljima. Sebija,, Sarajlic, Osmica, Komsic to su njegovi utezi koji ce ga politicki unistiti. Sad ima KSCU, slucaj Memic, Raspiratore,Osmicine lazne diplome, osipanje stranke a on i dalje zeli hrvate preglasavati i ugnjetavati… Na kraju ce unistiti sebe, svoju obitelj, SDA, a i BiH…

  • Prica se da je Komsic u jednom razgovoru reko da ne vjeruje da ce BiH opstati nego da ce se raspasti ko i Juga i da je vjerovo vise u Jugu nego sto sada vjeruje u BiH ali eto zena mu muslimanka pa nema izbora nego da glumi i pati

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.