Komšić ljut napustio sastanak s EU jer ga je Dodik ”bocnuo” da je nelegitiman

Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako je stav Republike Srpske da treba voditi razgovore u okviru BiH o svim otvorenim pitanjima, te je sav problem BiH u bošnjačkoj politici reintegracije, a ne implementacije Daytonskog sporazuma.

Nakon online sastanka članova Predsjedništva BiH s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Josepom Borrellom, Dodik je istaknuo da Bošnjaci uporno žele reintegrirati BiH kako oni zamišljaju, u kojoj nema ni Srba ni Hrvata.

To je neka građanska podvala koju oni stalno guraju, jer misle da to zvučno djeluje zapadnim zemljama i traže građansko uređenje koje je apsolutno neprimjenjivo u BiH, rekao je Dodik novinarima u Laktašima, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, ukoliko je u nekom vremenskom razdoblju nemoguće doći do dogovora u okviru BiH o tome kako ići dalje, onda je normalnije očekivati da se pokuša mirno razići.

To je ono što sam rekao i samom povjereniku. Pošto je on iskreno pozvao na razgovor, iskreno sam mu i rekao kako je nemoguće očekivati da Srbi podrže priznanje Kosovo kao neovisnu državu, a da Republiku Srpsku ostave da mrcvare u BiH, kako oni misle i kako žele, naglasio je Dodik.

Foto: Predsjedništvo BiH

Neophodno je, smatra Dodik, pronaći balans između toga, jer dvije gotovo iste situacije ne mogu imati dva različite rješenja. Ako je Kosovo neovisno, rekao je Dodik, zašto onda ne može Republika Srpska biti neovisna i po kojem principu.

Ovakav stav izazvao je reakciju druga dva člana Predsjedništva, a Željko Komšić je napustio sastanak nakon moje tvdrnje da je nezgodno da Predsjedništvo bude to koje će voditi te progovore jer imamo Komšića koga ostali predstavnici hrvatskog naroda ne smatraju legitimnim, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da u tom pogledu hrvatski predstavnici smatraju da su Bošnjaci kalkulirali i izabrali Košića kako bi imali dva člana Predsjedništva, a da Hrvati nemaju nijednog legitimnog.

On se naljutio i napustio video sastanak. Ja nisam to prvi rekao, to svi pričaju i svi znaju. Zna i on, a znaju i Bošnjaci koji su ga birali, istaknuo je Dodik.

Naglasio je kako je tijekom razgovora s Borrellom bilo riječi i o stanju u BiH i regiji u svjetlu pandemije koronavirusa.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

  • glumi tip 😀
    ako nije dosad prihvatio da ga nitko od Hrvata ne podržava onda ima psihičkih zdravstvenih problema i kao takav nije spodoban voditi državu te ga, sukladno tome, treba smijeniti.
    moraju i oni nekad napraviti neki show 🙂 malo odglumiti povrijeđenog, uvrijeđenog, ljutog 😀
    možda je krenula serija na TV-u, a čovjek htio gledati pa iskoristio situaciju da se izvuče.

  • Glumi on, glume svi. Pa to nema ni u Tunguziji. Komšić ko budala, ovi ce ga iskoristiti u Sarajevu i ispljunuti ko žvaku. To i on zna samo koristi plaću jer očito nije sposoban zaraditi takvu plaću bilo gdje. Svijet ko i Pilat pere ruke. Kad bi se provodila pravda i pravednost u svijetu bi bilo malo ratova. Međutim onda velike sile ne bi imale kome prodati oružje i to je bit svega.

  • Naj jaci hrv. prestavnik u BiH je Dodik. On kaze prestavnicima MZ i bosnjackim politicarima u brk u facu sto nasi ne smiju…

  • Komsicu nije lahko sada, trebao bih na zescu psiho terapiju a puno pije, loce. On zna da su ovi u MZ – ci uvidjeli da je on promasaj i remetilacki faktor za bilo kakav dogovor. Bakir i SDA bi njega sada najrade nabili nogom ali ovi bosnjacki ljevicari bi likovali i pojentirali na toj veleizdaji a i oni znaju da je Komsic proslost i uteg kojeg se treba rijesiti. Zato Komsic,, zlatni ljiljan,, puca po svim savovima. Nije mu lahko..!!! Bas je ruzno biti juda i netko koga svi preziru.. Lika nitko ne dozivljava niti tko hoce da ga primi u regiji…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.