Komšić: Postojeće stanje unosi uznemirenost među građanima

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, reagirajući na usvajanje zakonskih izmjena koje omogućuju uspostavljanje rezervnog sastava policije RS, ocijenio je da postojeće stanje unosi uznemirenost među građanima.

Komšić je dodao i da to sve opasno destabilizira ukupnu političku i sigurnosnu situaciju u državi.

U izjavi za Fenu, Komšić je rekao da vlasti RS-a iz krajnje sumnjivih pobuda povećavaju broj naoružanih pripadnika policije, pravdajući to migrantskom krizom.

Ustvari, tu se radi o jednoj vrsti izgovora jer je sam gospodin Dodik, prije samo par mjeseci, apelirao na to da vojska, odnosno Oružane snage BiH, izađu na granicu sa Srbijom, čemu se sad oštro protivi. S obzirom na to da na povećanje broja naoružanih pripadnika policije RS-a međunarodna zajednica ne reagira adekvatno, izgleda da će se morati odgovoriti recipročnim mjerama. Sumnjam da će se naoružavanje RS-a zaustaviti na ovome, a i da se zaustavi, postojeće stanje unosi uznemirenost među građanima i opasno destabilizira ukupnu političku i sigurnosnu situaciju u državi, izjavio je Komšić Feni.

Inače, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima u RS-u, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, usvojen je u četvrtak u Narodnoj skupštini RS. Za ovaj nacrt je glasao 51 poslanik, suzdržano je bilo 19, a protiv dva.

(Fena)


4 komentara

  • Pa, iskreno, nije ni ovaj Komšić uvijek u krivu..Barem za srbe i za Dodika i genocidnu tzv RS očišćenu, etničkim progonom po principu turskih osmanlijskih srednjovjekovnih osvajanja snagom sile, paleži i ubijanja Muslimana i Hrvata-dotiični član predsjedništva (kojeg nisu izabrali Hrvati) je ovaj put , ipak u pravu…
    To su činjenice, prvi put u povijesti velikosrpska pravoslavna i Načertanijska ideologija zla i progona je prešla rijeku Drinu..
    To su facti, sviđalo se to nekom ili ne i tu je Komšić u pravu..
    RS ,uopće ne može smisliti ime bosanski i stoga je sebe delegitimirala i prozvala kao srpsku državu, odnosno srpsku paradržavu koja nikada ikakvog povijesnog uporišta nije imala zapadno od Drine a kako stvari trenutačno stoje neć niti u budučnosti moći ostati kao starno tijelu u srcu hrvatskih zemalja ili Bosne i Hercegovine koja nikad nije imala nikakve veze niti sa srpstvom niti s Srbima.

  • Komsicu gnjido zivotinjska.Ti si prvi uznemirio hrvatsko stanovnistvo u BiH.Samo da znas nece biti gradjanske BiH.Zalosno je da ni u svojoj kuci nisi zapovjednik , a zapovjedati ces vojskom BiH.Jadna drzava u kojoj i ti odlucujes.Ti samo znas upravljati cokancicem.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.