Komšić popljuvao HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona

HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona je ilustracija snova ove političke stranke, smatra član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Očekivano, prijedlog je ilustracija snova HDZ-a. Njime se ne implementira presuda Sejdic Finci niti ostale presude Europskog suda za ljudska prava. Prijedlog je, opet očekivano, utemeljen na diskriminatorskom etničkom principu izbornih jedinica. Dakle sve ono što smo i ranije imali priliku čuti, kaže Komšić za Avaz i dodaje:

Za izborno područje C, HDZ je namijenio ”ćoravu kutiju”, gdje 400.000 glasača glasa tek formalno, a njihovi glasovi ne utječu na ishod, što je sumrak demokratije. Rješenje je u ukidanju etničkog prefiksa kako to sugeriraju i presude Europskog suda, a ne u dodatnoj etničkoj diskriminaciji.

Komšić je kazao i kako je dojma da njima nije do rješenja i da ni sami nisu ozbiljni s ovim prijedlogom, jer imaju namjeru blokirati sljedeće izbore.

Nisu se ni potrudili toliko da tehnički ažuriraju prijedlog, zaključio je Komšić.

Podsjećamo, HDZ BiH je u srijedu poslao preko svojih članova u Interresornoj radnoj skupini za izmjene Izbornog zakona svoj prijedlog izmjena ovog važnog zakonskog akta. Izmjene se odnose na izbor članova Predsjedništva BiH te Doma naroda BiH, a HDZ uvodi nova tzv. ad hoc izborna područja.

Ad hoc izborna područja: HDZ dostavio svoj prijedlog Izbornog zakona

Vulin Komšiću: Mogu proslaviti slavu u svakom srpskom selu, a ti ne možeš doći ni u jednu hrvatsku općinu

(www.jabuka.tv)18 komentara

  • Imaju Hrvati još stranaka i bez HDZea mogu ići na izbore. Tu će ulogu vjerovatno odigrati novi visoki predstavnik.

  • Treba pod hitno novi visoki prestavnik zabraniti bavljenje politikom i Covicu i Komsicu, kao Bakiru, Niksicu i svim njima slicnim starim kadrovima SKJ. Samo sprovesti Ilustraciju pa tko ostane neka se bavi politikom… Ovi ofucali kadrovi koje gledamo od 1996 na ovamo kako namprosipaju supljake i lazu a usput pokradose sve redom i unistise nas do temelja… Samo ih sve makniti sa politicke scene zurno. To je jedini spas za drzavu i sve nas zajedno.

  • Ovaj što pljuje i ovaj što predlaže u istoj stranci su bili pokret za Jugoslaviju samo ovaj u Sarajevu a ovaj u Mostaru e onda sljedi presvlačenje dresova

  • Neka netko nabroji sto je dobra za hrvate napravio Dragan Covic, Boze Ljubic, Zeljko Komsic..??? Djelimo ih na ove i one ali neka netko kaze sto je i jedan od njih napavio korisno za hrvatski narod u ratu i iza rata…

  • On ostaje g..no za Hrvate isto kao Mesic. Pusicka, golstajinci, Klasic, i ostala ekipa juhoslovena ciji preci poklali stotine tisuca Hrvata, ne žele priznati grijeh otaca dok uporno Hagu dostavljaju dokumentaciju o Hrvatima koji su se samo branili. Gamad pokvarena, da mi je samo dozivjeti dan proglasenja izdajnicima i protjerivanja pa neka odmah umrem. Toliko su nam zla nanijeli udruzeni sa svjetskim egomanijacima , to ni jedan narod ne bi otrpio osim mutavih Hrvata. Matosevi jude prodaju se za skude samo sto jos nema strikova

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.