Komšić: Najavljeno povlačanje apelacije Borjane Krišto još je jedan debakl politike HNS-a

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirajući informaciju o najavljenom povlačenju apelacije Borjane Krišto, kazao je da u HNS-u izgleda konačno postaju svjesni nemogućnosti usvajanja njihovih anticivilizacijskih zahtjeva.

Najavljeno povlačenje apelacije Borjane Krišto pokazalo je da čak i u HNS-u postaju svjesni da su njihovi zahtjevi duboko anticivilizacijski, i u suprotnosti ne samo s postojećim ustavnim ustrojstvom Bosne i Hercegovine nego i s europskim pravnim normama. Ono što je gospoda iz tzv. HNS-a zahtijevala je produbljivanje već postojeće diskriminacije u ustavnom sustavu Bosne i Hercegovine, a znamo da je Europski sud za ljudska prava naložio da se ta diskriminacija otkloni a ne da se dodatno utvrđuje kako to traže iz tzv. HNS-a, a to između ostalog jasno piše u u objavljenom Mišljenju Europske komisije o Bosni i Hercegovini, rekao je za Fenu Komšić.

Najavljeno povlačanje apelacije Borjane Krišto je još jedan debakl politike tzv. HNS-a, kao što je to i slučaj s Mišljenjem Europske komisije koje u ovom trenutku predstavlja najveći problem za politike koje su podnosile apelacije Ljubić i Krišto, smatra Komšić.

Čović potvrdio: Krišto povukla apelaciju kojom osporava izbor delegata u Parlamentu FBiH

(Fena)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.