Čović potvrdio: Krišto povukla apelaciju kojom osporava izbor delegata u Parlamentu FBiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je danas da je predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ) povukla svoju apelaciju u Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti određenih odredbi člana Ustava Federacije BiH.

Ona je, naime, svojom apelacijom dovela u pitanje ustavnost principa 1/1/1 koji kaže da u Dom naroda Parlamenta FBiH mora biti izabran jedan Bošnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat iz svake županijske skupštine.

Mislim da je apelacija Borjane Krišto formalno povučena, a to je doprinos HDZ-a BiH unapređenju izbornog zakonodavstva u BiH, rekao je Čović.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine održat će 5. srpnja sjednicu na kojoj će se odlučivati po zahtjevu Krišto.

Klix.ba piše kako ovaj potez dolazi nakon informacije da se većina članova Ustavnog suda već interno oglasila negativno po toj apelaciji. Kako ova apelacija ne bi propala, ona će se povući.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH se 31. siječnja ove godine proglasio nenadležnim po istoj materiji, odnosno u odnosu na apelacije zastupnika Stranke demokratske akcije po pitanju Uputstva Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o popuni Doma naroda Parlamenta entiteta Federacije BiH.

Prema nekim informacijama, aktualni predsjednik Ustavnog suda Zlatko M. Knežević sve vrijeme je odugovlačio ovaj proces i predmet Borjane Krišto nije stavljao na dnevni red sjednica. S tim u vezi treba naglasiti da je Knežević u više navrata tražio da se obrati Parlamentu BiH o stanju ustavnosti u BiH, odnosno o određenim odlukama Ustavnog suda.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Sto se blamirate, sramotite vise. Ima li kraja vasim lazima i licemjerstvu. Jedno pricate, drugo mislite, trece radite. I tako vec 25 god.. Gdje je kraj ovim manipulatorima hrv. naroda… Ali svi su vas skontali Dragane, MZ, bosnjaci, srbi i svi znaju da od vase price, pfincipjelnosti, zahtjeva, dosljednosti nikad nista ne bude. Samo jos uspijevate ovaj jadan hrv. narod lagati i varati… A narodu je doslo do grla, mladi nam odose, skolovani isto a podobni i poslusni opstaju. A do kada…???Sa neukim ljudima, neobrazovanim nema buducnosti… Ali nasem vodstvu odgovaraju podobni i poslusni a ne sposobni…

  • Svi su oni tu da se obogate i uhljebe svoje famelije a nikakva zajednicka korist.Da nema
    Covica i Izetbegovica ne bi bilo ni ovog nesposobnog Komsica.Narod je kriv,tj. svi mi i svi cemo dugorocno snositi posljedice nase gluposti i naivnosti.Sada je kasno za promjene.Otjerali su vecinu koja je bila sposobna nesto da promjeni a ostavili budzetske uhljebe da nam kroje buducnost.Picka NAM materina svima.

  • Oni imaju muda kad treba krasti. Tu se ne boje i ne prezaju niti od cega… Tu im skidam kapu. A ovo drugo njih i ne zanima. Izdali nas i prodali nasi, opljackali nasi, lazu nas nasi a vazda upiremo prstom pred izbore u druge… Dokle vise naivni narode…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.