Osuđeni na ukupno 25 godina zatvora zbog neuspjele pljačke u Mostaru | Jabuka.tv

Osuđeni na ukupno 25 godina zatvora zbog neuspjele pljačke u Mostaru

Trojac koji je pokušao opljačkati poslovnicu Privredne banke Sarajevo u centru Mostara, osuđen je na ukupno 25 godina zatvora.

Županijski sud u Mostaru u ponedjeljak 24. lipnja 2019. godine po Optužnici Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru, donio osuđujuću prvostupanjsku i nepravomoćnu presudu kojom je oglasio krivim optužene Renata Andačića, Damira Hrnjeza i Krešimira Srbića zbog kaznenog djela Razbojništva,, navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Optuženom Renatu Andačiću sud je izrekao kaznu zatvora u trajanju od devet godina, a optuženima Damiru Hrnjezu i Krešimiru Srbiću je izrekao kaznu zatvora od po osam godina, te im je u kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počevši od dana 05. ožujka 2019. godine, uračunavajući cijelo vrijeme pritvora najdalje do pravomoćnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Sud je također svim optuženima produžio pritvor.

Naime, optuženima se po Optužnici stavljalo na teret da su dana 05. ožujka 2019. godine oko 15.15 sati, u ul. Mostarskog bataljona br.27 u Mostaru, zajedno i po prethodnom dogovoru, dok su se u banci nalazili klijenti, s ciljem da za sebe pribave protupravnu imovinsku korist, sa maskama i kacigom na glavi, naoružani pištoljima, ušli u poslovnicu PBS – Privredne banke Sarajevo, filijala Mostar, koja se nalazi u centru Grada, nakon čega su uperili pištolj u zaštitara agencije za fizičku zaštitu, koji je vršio osiguranje banke, iuz prijetnju istoga razoružali, da bi potom uz prijetnju službenicama banke i galameći:

“Pljačka je, dajte pare, lezite dolje”

što su one, bez pružanja otpora, u strahu za vlastiti život i učinile,iz kase i ladica uzeli novac raznih apoena u ukupnom iznosu: 837,45 KM, 1388 USD, 1.000 DKK i 750 Eura, istodobno naređujući djelatnicama banke da otvore trezor koji je bio zaključan šifrom, pa u tome nisu uspjeli, da bi ispred banke ubrzo pristigli djelatnici policije koji su blokirali izlaz iz banke pozivajući optužene da se predaju što su oni nakon izvjesnog vremena i učinili, te su uhićeni i lišeni slobode, navodi se u izvještaju Tužiteljstva HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)