Komšić bi Kukića za člana Predsjedništva BiH

”Osobno bih volio vidjeti Slavu Kukića kao kandidata Demokratske fronte za člana Predsjedništva BiH”, rekao je Željko Komšić.

Predsjednik DF-a i hrvatski član Predsjedništva BiH izjavio je gostujući u emisiji Indirektno RTRS-a, kako će to ipak odlučiti Predsjedništvo njegove stranke i da je za sada Kukić u utrci za Predsjedništvo samo njegova želja i da treba vidjeti tko bi to još od partnera podržao mostarskog profesora.

S druge strane, sam Kukić ranije je izjavio kako će se kandidirati za člana Predsjedništva BiH samo ako to učini predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović. Rekao je kako će se u borbu s Čovićem, s, kako kaže, najvećim karcinomom koji je mogao napasti organizam Hrvata u BiH, uputiti kao neovisni kandidat ili ispred neke stranke.

A upravo je Demokratska fronta stranka koja se najviše veže uz Kukića kao kandidata za Komšićevog nasljednika u fotelji tročlanog Predsjedništva.

Podsjećamo, Kukić se spominjao i ranije kao adut protiv Čovića i HDZ-a. Tako ga je bivša Komšićeva stranka, SDP Zlatka Lagumdžije, vidjela kao predsjedatelja Vijeća ministara.

Tada ga je Čović nazvao Lagumdžijinim zecom, a za ovu najavu Čović je rekao kako je uvjeren da će ovoga puta kandidat HDZ-a BiH, odnosno Hrvatskog narodnog sabora ipak biti član Predsjedništva.

(Bljesak.info | Foto: RFE/RL)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.