Komisija za europske integracije PFBiH o predsjedavanju Hrvatske Vijećem EU

Komisija za europske integracije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u srijedu, 11. ožujka, održat će dvije sjednice povodom predstavljanja programa predsjedavanja Hrvatske Vijećem Europske unije i dosadašnjih postignuća twinning projekata Europske unije.

O prioritetima na koje će se fokusirati Hrvatska tijekom šestomjesečnog predsjedavanja Vijećem EU članove Komisije izvijestit će ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić.

Na drugom zasjedanju ove Komisije bit će prezentirana glavna postignuća dosadašnjih twinning projekata Europske unije, u kojima je sudjelovao Federalni parlament, kako bi pospješio svoju ulogu u kontekstu integracija.

Razgovarat će se i o ulozi parlamenta u podizanju svijesti javnosti o EU integracijama.

Na zasjedanju će najbolje prakse Narodne skupštine Mađarske tijekom procesa pristupanja ove zemlje Europskoj uniji istaknuti direktor Direkcije za vanjske odnose Narodne skupštine Mađarske Péter Sárdi, dok će voditelj skupštinskog Odjela za EU Krisztián Kovács govoriti kako ured za EU može učinkovito podržati rad zastupnika u ispunjavanju njihovih zadataka u vezi integracija u Europsku uniju.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.