Kolona autobusa i dalje na izlazu iz kampa Lipa – Jabuka.tv

Kolona autobusa i dalje na izlazu iz kampa Lipa

Kolona s 20 autobusa u koje su još u utorak smješteni migranti i izbjeglice s prostora napuštenog prihvatnog kampa i dalje stoji na izlazu s lokaliteta Lipa, pored magistralne ceste M-5, odnosno putne poveznice Bihać – Sarajevo.

Više od 800 migranata i izbjeglica sada već duže od 24 sata čekaju da im se definira naredno privremeno odredište, s obzirom da je ova lokacija još uvijek neuvjetna za zimski boravak. Brigu o njima vodi Služba za poslove sa strancima BiH, te osoblje Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i volonteri Crvenog križa Grada Bihaća.

Sigurnosnu situaciju i dalje kontrolira veliki broj policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije (USŽ), koji su ograničili pristup, ali i izlazak iz kontroliranog prostora do pronalaska odgovarajućeg rješenja.

Nakon odbijanja prijedloga ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića da ovi ljudi budu transportirani i smješteni u vojni objekt Bradina kod Konjica, predstavnici Grada Bihaća i Vlade USŽ jasno su ponovili protivan stav i o privremenom povratku ilegalnih migranata u centar “Bira” u središtu grada na Uni.

Građani Bihaća se i dalje okupljaju pred Birom, jer kako kažu ne žele već viđeni scenarij, kada je u središnjoj gradskoj zoni boravilo i više od tri tisuće stranaca bez osobnih dokumenata.

Sve su glasnija i negodovanja angažiranih autoprevoznika, čija su transportna vozila s trenutnim putnicima bez odredišta, ugašena na makadamskom putu na Lipi, 27 kilometara udaljenom od Bihaća.

MUP HNŽ: Ne možemo preuzeti pratnju autobusa s migrantima

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.