Koji fakultet odabrati? FPMOZ je pravo rješenje – Online upisi u novu akademsku godinu

Približava se završetak školske godine, koja je zbog koronavirusa drugačija od dosadašnjih.

Veliki broj mladih nakon što završi srednju školu u nedoumici je koji studij upisati.

U samo nekoliko mjeseci od završetka nastave svršeni srednjoškolci trebaju izabrati studij koji će im u budućnosti obilježiti život.

Mostar kao sveučilišni grad nudi veliki broj fakulteta, a u svemu prednjači Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti kao najveći fakultet na Sveučilištu u Mostaru.

Proizašao je iz Pedagoškoga fakulteta akademske godine 2005./2006. Od akademske godine, 2005./2006., Fakultet djeluje po programu Bolonjskoga procesa (3+2+3). Dodiplomski studij traje tri godine, a po njegovu završetku stječe se naziv prvostupnik/ica (baccalaureus/baccalaurea).

Diplomski studij traje dvije godine. Njegovim završetkom stječe se naziv magistar/ magistra struke. Nakon toga može se upisati doktorski studij koji traje još tri godine.

U akademskoj 2020./2021. godini na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti nudi online upis, a sve o upisu možete pogledati na stranici FPMOZ-a.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Jedini fakultet u Mostaru je FPMOZ koji ima prijavnice za ispite totalna glupost koja stvara mnoge probleme prilikom ispita ako se izgubi od strane profesora pa kad zavrsis 3 ili 5 godina moras sve ponovo tražit i popunjavat od prije…
    A košta nestvarnih 0,25 feninga a tu se dere ogromna lova, jer ti treba najmanje 15-20 komada po godini (zavisi koliko puta ispit radiš), a studenata ima sigurno oko 2 000 sa svih smjerova od 1 do 5 godina…
    To vam je 10 000 KM najmanje za ispitne rokove tokom godine koji budu svega 3 puta godišnje.
    Znači zarade preko 10 000 KM godišnje za svega 3 mjeseca samo na tim glupostima deru lovu a gdje su još uplate semestra da ne pričamo…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.