Koje zemlje Europske unije otvaraju granice i kada?

S popuštanjem mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa, zemlje Europske unije počinju otvarati svoje granice pa se mnogi pitaju gdje će moći ići za odmor.

Grčke će granice ponovno otvoriti 15. lipnja, ali samo za građane koji dolaze iz Njemačke, Izraela, Cipra, Balkana i baltičkih zemalja. Turistima će biti dozvoljeno ući u Grčku bez negativnog testa na Covid-19 ili obavezne karantene kada se međunarodni letovi ponovno pokrenu 1. srpnja, prenosi EuroNews.

Bugarska je najavila otvaranje granice sa Srbijom i Grčkom od 1. lipnja.

Hrvatska je ponovno otvorila svoju granicu sa Slovenijom sredinom svibnja, a 29. svibnja bi trebala učiniti to isto s Austrijom, Češkom, Mađarskom i Slovačkom.

Mađarska je otvorila granice s Rumunjskom, a od srijede ih otvara sa Slovačkom i Češkom, ali s ograničenjima.

Italija planira ponovno otvoriti svoje granice 3. lipnja za građane EU, Velike Britanije, schengenskog prostora, Andore i Monaka.

Španjolska će ponovno otvoriti granice za turiste 1. srpnja.

Nijemci na Googleu, za godišnji odmor najviše pretražuju Hrvatsku

Francuske granice ostaju zatvorene najmanje do 15. lipnja, osim za građane EU koji imaju prebivalište u Francuskoj, sezonske radnike i građane EU koji rade u Francuskoj.

U Njemačkoj provjere na granici s Austrijom, Švicarskom, Francuskom i Danskom i za putnike koji dolaze zrakoplovom iz Italije i Španjoslke ostaju na snazi do 15. lipnja.

Granice Velike Britanije su trenutno otvorene. Od 8. lipnja posjetitelji iz inozemstva bit će u karanteni u trajanju od 14 dana.

Austrija planira u potpunosti otvoriti svoju granicu s Njemačkom 15. lipnja.

Češka je 26. svibnja otvorila granice s Njemačkom i Austrijom, a od 27. svibnja sa Slovačkom i Mađarskom, ali s ograničenjima.

Nizozemske granice su otvorene za one koji putuju unutar schengenskog prostora, ali se savjetuje izbjegavanje svih putovanja koja nisu neophodna.

Belgijske granice ostaju zatvorene, javio je Tanjug.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.