Koeficijenti – BiH ispada iz europskih TOP 40!?

Bosna i Hercegovina je nakon prošle sezone zauzimala 38. mjesto na ljestvici od 55 europskih zemalja kada je riječ o bodovanju za europske kupove, a s obzirom da su svi bh predstavnici ispali nakon dva odigrana pretkola situacija se definitivno neće popraviti ni u narednoj sezoni.

Naime, Bosna i Hercegovina je jedna od ukupno 16 zemalja koje su ostale bez svojih predstavnika, a društvo im još čine: Sjeverna Irska, Estonija, Armenija, Farski otoci, Malta, Wales, Andora, Gibraltar, San Marino, Kosovo, Crna Gora, Latvija, Finska, Gruzija i Lihtenštajn.

Ove tri potonje su bile već plasirane ispred BiH, a od zemalja koje su na toj ljestvici iza BiH, a koje još uvijek imaju svoje predstavnike u europskim kupovima jesu Albanija, Makedonija, Luxemburg i Litva, pa nije isključeno da netko od navedenih dodatno poboljša svoj koeficijent i na spomenutoj ljestvici bude plasiran ispred Bosne i Hercegovine.

Dakle, vrlo blizu smo ispadanja iz europskih TOP 40, a to bi uistinu bilo i jadno i žalosno, ali što reći nego ponoviti onu dobro znanu “kol’ko para tol’ko muzike“!

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.