Kočerinski crnjaci: Sramotan primjer zlostavljanja životinja

Na Facebook stranici Kočerinski Crnjaci objavljen je nehuman video u kojem se prikazuje primjer zlostavljanja životinja.

Naime, u videu se prikazuje kako muška osoba daje mački za jesti, a kada se mačka propela na zadnje šape, muškarac ju je ”nabio” nogom kao loptu.

”Javljam Vam se kao zabrinuti građanin ove države, gledajući razne oblike zlostavljanja životinja o kojima nitko ništa ne govori. Danas sam naišla na video zapis stranice zvane ‘Kočerinski crnjaci’. Zamislite samo koliki utjecaj ovakvi snimci imaju na mlade umove”, napisala je za Bljesak.info zabrinuta čitateljica koja je upozorila na ovaj video.

Dok su pojedini komentari osuđivali ovakvo ponašanje, nažalost brojni komentatori su se nasmijali smatrajući video komičnim.

Inače, mučenje i ubijanje životinja u BiH je kazneno djelo regulirano članom 318 Kaznenoga zakona FBiH, članom 433 Kaznenoga zakona RS i članom 312 Kaznenoga zakona Brčko Distrikta.

No, osim što je kazneno djelo, ovakav video predstavlja i javno poticanje nasilja i nečovječnoga ponašanja, piše Bljesak.info.

(www.jabuka.tv)
13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.