“Kobasijada” u Tomislavgradu: Više od 30 kobasica dobilo najveće ocjene žirija

Četveročlani stručni žiri iz Slovenije i Hrvatske u subotu je u Hotelu Tomislav ocjenjivao uzorke suhomesnatih proizvoda i odabrao one najkvalitetnije. Imena dobitnika plaketa 1. međunarodne kobasijade u Tomislavgradu bit će objavljena u nedjelju navečer.

Predsjednik Udruge “Duvanjski kobasičari” Marko Jurčević ne krije zadovoljstvo odazivom proizvođača. Kako je kazao za Tomislavcity, na ocjenjivanje je pristiglo čak 130 uzoraka, među njima 70 domaćih kobasica i 29 međunarodnih salama (Hrvatska, Slovenija, Srbija i Mađarska).

U posebnoj kategoriji – onoj domaćih salama, bio je 31 uzorak. Jurčević ističe da je više od trideset kobasica domaćih proizvođača dobilo najviše ocjene stručnoga žirija, piše Tomislavcity.com.

Kao što smo već ranije javljali, u Hotelu Tomislavgrad u nedjelju će u 18 sati bit će održana 1. međunarodna kobasijada na kojoj će biti prezentirani rezultati glasovanja stručnoga žirija te održan zabavni program tijekom kojeg će nastupiti i Mokarski tamburaši.

Posjetitelji kobasijade bit će u prigodi kušati sve proizvode, kazali su u Udruzi “Duvanjski kobasičari” koja je organizirala ovu manifestaciju pod pokroviteljstvom tomislavgradske općine.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.