Knjižnica širokobriješke gimnazije bogatija za 14 novih naslova i 144 knjige | Jabuka.tv

Knjižnica širokobriješke gimnazije bogatija za 14 novih naslova i 144 knjige

Knjižnica Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu od utorka je bogatija za četrnaest novih naslova.

Novi naslovi unutar knjižnice su Proces/Preobrazba, Don Quijote, Kiklop, Gospoda  Glembajevi, Suze sina razmetnoga/Dubravka, Smrt Smail-age Čengića, Patnje mladog Werthera, Kraljevo, Hrvatski bog Mars, Kabanica, Ilijada /Odiseja, odnosno ukupno 144 nove knjige su stigle u širokobriješku gimnaziju.

Uglavnom je riječ o knjigama s lektirnog popisa i hrvatsko-njemačkih/njemačko-hrvatskih rječnika.

Knjige su nabavljene preko Javnog natječaja za financiranje i sufinanciranje projekata iz oblasti predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti na koji su se javili sa svojim programom Pet do dvanaest.

Makar su nove knjige samo kap u moru potreba dvije širokobriješke srednje škole koje koriste knjižnicu, možda je ovaj novi  način nabavke novih knjiga jedan iskorak u bolje stanje s knjigama u gimnazijskoj knjižnici.

Kako su rekli djelatnici koji su osmislili i pripremili projekt, ne misle stati samo na ovoj prijavi nego se ubuduće redovito javljati na ovakve i slične natječaje, a sve kako bi rad gimnazijske knjižnice što više zadovoljavao potrebe knjigama svima koji koriste njezine usluge. Knjige su nabavljene preko Školske naklade koja je ponudila najbolje uvjete, navela je Gimnazija fra Dominika Mandića na svojoj službenoj stranici.

(www.jabuka.tv)


1 komentar