Široki Brijeg: Objavljen program “Svibanjskih sjećanja 2024.”

Grad Široki Brijeg objavio je program svečanosti obilježavanja obljetnica: Bleiburg i križni put ’45., Zaustavljanje tenkova u Pologu ’91., Ministar obrane RH Gojko Šušak ’98. pod nazivom „Svibanjska sjećanja 2024.“

Početkom svibnja sjećamo se ratnog ministra Gojka Šuška. Ove godine navršava se 26. godišnjica njegove smrti. Na godišnjicu 3. svibnja zapalit će se svijeće.

Obilježavanje „Dana hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega“ i 33. obljetnice zaustavljanja JNA tenkova obilježit će se u utorak, 7. svibnja.

Program će započeti evociranjem uspomena na datum 7. svibnja i obljetnicu zaustavljanja tenkova. Nakon toga slijedi sveta misa, polaganje vijenaca, svečani mimohod i prigodno druženje. Program počinje od 15 sati.

Tradicionalni mini maraton također će se održati 7. svibnja. Start tradicionalnog mini-maratona Polog – Široki Brijeg je kod spomen obilježja zaustavljanju tenkova, a cilj na Trgu širokobrijeških žrtava.

Knjiga „Kandidat smrti“ autora Nikole Kovačića biti će predstavljena 8. svibnja u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg s početkom u 19 sati.

Večer hrvatske glazbe u Franjevačkoj galeriji, u organizaciji Glazbene škole Široki Brijeg i Grada Širokog Brijega, održat će se 9. svibnja s početkom u 19 sati.

„Matijino stoljeće rata“, knjiga autora Ivana Šimića također je dio „Svibanjskih sjećanja“, a njezino predstavljanje zakazano je za 14. svibnja u kinu Borak. Program će početi u 19 sati.

U sklopu programa obilježit će se i 20 godina postojanja klape Dobrkovići. Koncert klape Dobrkovići i gostiju održat će se 29. svibnja u kinu Borak s početkom u 20 sati.

Detaljniji program za svaki događaj u sklopu manifestacije „Svibanjska sjećanja 2024.“ bit će objavljen u narednom razdoblju.

(www.jabuka.tv | Foto: Grad Široki Brijeg)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.