Knjiga Marka Babića ”Putovanje zvano igra” napokon je stigla na tržište BiH

Život piše svakakve priče, a na nama je kako ćemo ih ispričati.

S jednom nevjerojatnom životnom pričom susreo se i mladi Zagrepčanin Marko Babić koji je ispričao najljepšu priču o životu. Marka Babića, arhitekta i stručnjaka za marketing, javnost je po prvi puta upoznala prije nešto više od dvije godine kada je na svojim društvenim mrežama podijelio vijest o svojoj dijagnozi, Ewingovom sarkomu, rijetkom obliku raka kosti s kojim se susreo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli marko babic (@marko_babic_)

Od tada, svojim hrabrim i vedrim duhom, širokim osmjehom i zaraznom energijom, uveseljavao je živote svih nas koji smo imali prilike biti dio njega. Svoju bolest pretvorio je u putovanje na koje je pozvao sve nas, prvo kroz Instagram objave a zatim i kroz retke svoje knjige. ”Putovanje zvano igra” na prvu je knjiga o raku, a zapravo se ispod korica skriva priča o optimizmu, nadi i radosti života koju svi trebamo pročitati, barem jednom.

Knjiga je pisana u formi dnevnika i sadrži pedesetak priča koje kronološki prate Markov život s bolešću, od njegova saznanja do prihvaćanja i življenja s njome. Iznoseći u dnevniku svoje misli, Marko je želio podijeliti najdublji dio sebe, ali i ostaviti neizbrisiv trag svojim najbližima.

Nedavno mi je netko napisao da imam neobičan dar običnu priču ispričati na jako zanimljiv način. Taj kompliment već tjednima miluje moj ego. Izvlačim iz toga zaključak da je knjiga koju ćeš (nadam se) kupiti jedna obična priča jednog običnog lika o jednom običnom raku, ispričana na neobičan (ili, ako pitaš moj ego, jako zanimljv) način. Da, znam, pomalo zvuči kao uvod u otrcani američki film.

Lik ima rak i odlučuje napisati knjigu o tome. Ali iako je ovo knjiga o mom putovanju od trenutka dijagnoze, dao sam svaki atom sebe da to ne bude priča o raku. Neću ti lagati. Spominje se on pozamašan broj puta. Ali ja ga, kao, doduše, i sve ostalo u životu, gledam i doživljavam iz nekog svog kuta. Moguće je da ćeš koji put pustiti suzu, ali ja sam se trudio da to puno češće bude od smijeha nego od tuge, Markove su riječi kojima opisuju knjigu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli marko babic (@marko_babic_)

Iako nas je fizički napustio prije osam mjeseci, zauvijek živi u svima onima koji su ga imali prilike susresti uživo ili kroz stranice knjige. Zahvaljujući njegovoj partnerici Tini, mi danas imamo priliku proživjeti s Markom svaki njegov trenutak, iznova.

Knjigu možete kupiti od danas u svim većim knjižarama na području Bosne i Hercegovine, konkretno: Knjižara Kultura, Logovita, Naklada Alfa – Mepas Mall, Buy book, myBook, Knjižara Andrić, Svjetlo riječi, a uskoro slijedi i drugi nastavak knjige. Marko je pomogao mnogima koji su se susreli s istom ili sličnom dijagnozom, a u suradnji s digitalnom i marketinškom agencijom Degordian, ove je godine pokrenuo i kampanju Osjećam to u kostima.

Cilj kampanje je podići svijest o sarkomu i pomoći svim budućim oboljelima da pronađu hrabrost i snagu za borbu.

I za kraj, ostavljamo samo jedan od brojnih Markovih misli koje je s nama podijelio u knjizi: Negdje putem shvatio sam da je smrt samo još jedan trenutak. Trenutak koji nam, doduše, oduzima sve druge trenutke. Čini li ga to najvažnijim ili najmanje važnim, ne znam ni sam.

*Sponzorirani članak