Klub Hrvata u Domu naroda FBiH traži zaštitu prava radnika Aluminija

Klub zastupnika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH danas je dao punu podršku zaštiti prava svih zaposlenika Aluminija d.d. Mostar.

Na sjednici Doma naroda PFBiH, Klub zastupnika hrvatskog naroda uputio je inicijativu koja se tiče nedavno ugašenog mostarskog giganta, poduzeća Aluminij, u kojoj je zatraženo da se bez odlaganja pokrene postupak restrukturiranja, dokapitalizacije i unapređenja poslovanja Aluminija i to na način da se zaštite radna mjesta i ponovno pokrene proces proizvodnje, prenosi Oslobođenje.

Od institucija Federacije BiH su zatražili puni angažman i financijsku podršku aktivnostima Aluminija na ponovnom pokretanju proizvodnje, te poduzimanje svih mjera i aktivnosti kako bi se ispitala i utvrdila pojedinačna odgovornost za nezakonitosti koje su dovele do stanja u kojem se Aluminij d.d. Mostar nalazi.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • 2000 godine su nekoliko stotina profesionalnih vojnika koji su bili pripadnici os po 10 godina otpušteni zbog reduciranja os bez prava na otpremninu , nikad se niko nije zapitao gdje ce ti ljudi i gdje su danas imaju li sta jesti

  • Popljackali Aluminij i sada traze zastitu radnika. Lopove u zatvor a ukradenu imovinu oduzeti. Aluminij bi mogao poceti raditi odma. Naravno svu upravu smijeniti i place prilagoditi trzistu rada. Oni u dugovima do usiju a place jedne od najvecih. Gdje je tu logika. Sutili su dok su se dugovi gomilali a oni naplacivali po 2-3 tisuce km.

  • Ima i drugih koji su ostali bez posla.,još iz državnih firmi,kao naprimjer carinici,na ulicu i bez otpremnine.A gdje su ovo kod privatnih firmi godinama bez doprinosa i godišnjih odmora.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.