Klepetan se napokon vratio svojoj Malenoj

Najpoznatiji rodan na svijetu vratio se u svoje gnijezdo u Brodskom Varošu. Klepetan je ove godine kasnio punih šest dana, više nego ikada prije, pa su brojni fanovi diljem svijeta strahovali hoće li se uopće vratiti. Riječ je, naime, o tridesetak godina staroj ptici, pa je bojazan da neće uspješno prebroditi 13 tisuća kilometara dug put s dalekog afričkog juga iz godine u godinu sve veća. Ipak, ljubav je i ovaj put pobijedila.

Jučer oko 13 sati Klepetan se četrnaesti put vratio svojoj Malenoj koja ga je sve vrijeme uzbuđeno čekala. Čim ga je ugledala, odmah mu je doletjela u susret. Umirovljeni domar područne škole Stjepan Vokić, koji čuva Malenu sve ove godine, nije krio zadovoljstvo.

– Iščekivao sam zajedno s Malenom, ali nisam bio nervozan i tužan. Sve su to prirodni zakoni, čovjek je tu nemoćan. Ipak, sve vrijeme vjerovao sam da će se Klepetan vratiti. Kao i prijašnjih godina, pripremio sam mu dobrodošlicu s kantom ribe i svježom vodom za okrepu – sretan je Stipa. Proteklih dana Stipu su zvali sa svih strana, svi su pitali je li se Klepetan vratio i zašto nije. Domar koji već dva desetljeća skrbi o rodi slomljenog krila Malenoj i njezinu rodanu samo je slijegao ramenima. Nije im mogao ništa odgovoriti, znao je da prirodni zakoni odlučuju o svemu. Mučila ga je neizvjesnost, i sam je pomišljao na najgore. Ipak, na kraju se sve sretno završilo.

– Znao sam da će doći. Nikad još nije iznevjerio Malenu. Iako joj je nekoliko mužjaka pokušalo sletjeti u gnijezdo, ona ih je uporno odbijala. Čekala je svog Klepetana i dočekala – rekao je Vokić. Klepetan je prošao “pakao” iz Afrike do Slavonskog Broda sudeći po izgledu jer je bio prljav i umoran od puta. Nakon što se pozdravio s Malenom, odletio je u svoje drugo gnijezdo na vrhu škole gdje se odmara.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.