Klasniću 150.000 eura odštete: ‘Bolest je morala biti otkrivena pet godina ranije’

Kako se pojašnjava u presudi, dvoje liječnika moralo je prepoznati poremećaj rada bubrega u vrijeme Klasnićevih nastupa za Werder Bremen

Regionalni sud u Bremenu presudio je kako bivši liječnici hrvatskog umirovljenog nogometaša Ivana Klasnića moraju isplatiti odštetu od sto tisuća eura zbog pogrešnog liječenja bivšeg hrvatskog reprezentativca, piše Večernji list.

Također, ti liječnici će morati platiti sve troškove Klasnićevog liječenja u prošlosti i u budućnosti.

Ivan Klasnić 2007. je godine otkrio kako mu je zatajen bubreg, nakon čega je obavio dvije transplantacije. Ona prva bila je neuspješna, Ivanovo tijelo odbacilo je majčin organ. Drugi put mu je transplantiran očev bubreg i operacija je prošla uspješno, no Ivan je znao da će i taj bubreg s vremenom zatajiti, što se i dogodilo desetak godina kasnije.

Kako se pojašnjava u presudi, dvoje liječnika moralo je prepoznati poremećaj rada bubrega u vrijeme Klasnićevih nastupa za Werder Bremen, kad se suočio sa zdravstvenim problemima. ‘Bubrežne vrijednosti’ tad su odstupale gotovo dvostruko od onih koje se smatraju normalnima i bolest je morala biti otkrivena pet godina ranije.

Klasnić je u ovom procesu potraživao 1,5 milijuna, međutim dobio je 150.000 eura. Uz to, tražio je i odštetu za gubitak zarade u nogometnoj karijeri tijekom bolesti, i to po 5000 tisuća eura za svaku od četiri izgubljene sezone. Sud je ustvrdio kako su i ta potraživanja legitimna, no o njihovoj visini odlučit će se na idućem suđenju, piše Večernji.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.