Kingston predstavio USB s najvećim kapacitetom na svijetu

Uoči početka najvećeg sajma potrošačke elektronike na svijetu (Consumer Electronic Show – CES) koji se ovog tjedna održava u Las Vegasu brojne kompanije predstavile su novitete s kojima će ove godine pokušati osvojiti korisnike.

Među brojnim do sada predstavljenim gadgetima i računalima, jedan od zanimljivijih uređaja svakako je Kingstonov DataTraveler Ultimate GT USB stick, pri čemu se GT u imenu odnosi na ‘generation terabyte’, prenosi Zimo.co.

‘Mi u Kingstonu pomičemo granice mogućeg’, komentirali su iz ove kompanije prilikom predstavljanja novog DataTravelera koji će biti dostupan tijekom sljedećeg mjeseca u dvije verzije – s 1TB i s čak 2TB memorije za pohranu podataka, što znači da će vlasnici ovog USB-a moći u džepu nositi čak oko 70 sati 4K videozapisa.

Dimenzije DataTraveler Ultimate GT-a iznose 72mm x 26.94mm x 21mm, radi na temperaturama od -25 do 60, a kako je riječ o USB 3.1 uređaju, za povezivanje s modernim prijenosnim računalima koja imaju samo USB-C priključak, bit će potreban dodatni adapter.

Kupcima DataTraveler Ultimate GT-a Kingston daje garanciju od pet godina, a jedino što još nije poznato oko ovog uređaja i što vjerojatno zanima najveći broj ljudi jest cijena, no kako kažu na The Vergeu, možemo očekivati kako će USB s najvećom količinom memorije imati i najveću cijenu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: