Kemal Monteno sahranjen uz pjesmu ”Sarajevo ljubavi moja”

Brojni građani Sarajeva i osobe iz javnog života došli su na gradsko groblje Bare u Sarajevu kako bi se oprostili od bh. pjevača i kantautora Kemala Montena koji će danas biti sahranjen u Aleji velikana.Okupljeni građani i Montenovi prijatelji sućut izražavaju Kemalovoj supruzi Branki, kćerci Adrijani i sinu Đaniju.

Na posljednji ispraćaj danas su u Sarajevo pristigli i Montenove kolege iz regije, a među njima i Zdravko Čolić, Saša Matić, Neda Ukraden, bh. estradni umjetnici Halid Bešlić, Dino Merlin, Hanka Paldum, Osman Hadžić, Dražen Žerić Žera te mnogi drugi.

Na posljednji ispraćaj bh. pjevača na Bare su pristigli, između ostalih i bivši nogometaši Predrag Pašić, Safet Sušić te Fuad Muzurović. Supruga slavnog bh. košarkaša Mirze Delibašića pristigla je sa sinom Dankom dok je Jovan Divjak, bivši general Armije BiH, došao sa prijateljem.

Dok je Montenov lijes bio spuštan u zemlju, u pozadini je ansambl ‘Korone’ pjevao pjesme ‘Sarajevo ljubavi moja’ i ‘Dušo moja’.

Kemal Monteno je preminuo prošle srijede, 21. siječnja u 67. godini godini života. On je od 2011. godine bio na dijalizi a zbog problema sa dijabetesom 2012. godine mu je ugrađena i srčana premosnica. Početkom siječnja urađena mu je transplantacija bubrega i od tada se nalazio u bolnici. Nakon transplantacije su uslijedile komplikacije a posljednja dijagnoza je bila teška upala pluća koju bh. pjevač nije izdržao, prenosi Anadolija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.