Kek nakon novog poraza podnio ostavku na klupi Rijeke, Armada mu dala podršku

Trener Rijeke Matjaž Kek podnio je ostavku na presici poslije novog prvenstvenog poraza u Gorici 2:1.

Rijeka je odigrala jako lošu utakmicu. Poveli su iz jedanaesterca u prvom poluvremenu, ali Gorica je odigrala puno bolje u drugom poluvremenu i na kraju zasluženo slavila.

Čuo sam se nakon utakmice s predsjednikom Damirom Miškovićem i od ovoga trenutaka više nisam trener Rijeke. Ja sam najodgovorniji za rezultat, a u ovom trenutku treba nešto mijenjati. Ovo ostaje moj klub, hvala svima, ali ja odlazim, rekao je Kek na presici koju je odmah nakon ove izjave napustio.

Kek je prije utakmice protiv Gorice pozvao na mobilizaciju, ali ona je izgleda kratko trajala. Tada se javno na presici nije složio s Pavičićem koji je rekao da igrači nemaju samopouzdanja te dodao da se svi skupa trebaju zainatiti.

Ja sada već malo i sam sebe preispitujem i dolazim do zaključka da nije to samo Kek. I drugi sudjeluju u svemu ovome. Koncentriran sam na svaki detalj treninga i na traženje toga da ćemo skupa s igračima i stručnim stožerom izvući ovu situaciju, rekao je na presici Kek.

Očekuju se reakcije vodećih ljudi u klubu. Novi list napominje kako je posao sportskog direktora Srećka Juričića također pod znakom pitanja.

Podsjetimo, Kek je na klupu Riječana stigao u veljači 2013. Vodio je preko 270 utakmica u klubu, a u sezoni 2016/17 osvojio je naslov prvaka, prvi u klupskoj povijesti.

S Rijekom je još osvojio i dva kupa, a u trenerskoj karijeri je još vodio Ittihad iz Saudijske Arabije i slovenski Maribor. Također, vodio je nogometnu reprezentaciju Slovenije četiri godine u razdoblju od 2007. do 2011.

Predsjednik Armade poslao jasnu poruku igračima Rijeke

On je čovjek s kičmom i dignitetom, koji ima svoj stav i obraz. Pokazao je to kad je nakon utakmice došao do nas, izjavio je za riječki Novi list Dejan Božić, predsjednik Kluba navijača Armada.

Rijeka je s druge strane klub bez vođe na terenu, bez volje i žara za igrom. Ako igrači misle na ovakav način, nezalaganjem na terenu rješavati neke stvari, natjerati na uzmak Keka, jako su u krivu i mi smo u Armadi izrazito protiv takvog njihovog ponašanja, istaknuo je Božić.

Problemi se u klubu rješavaju unutar kluba, na terenu se za njega gine. Iako inače niti želimo niti mislimo da je to naš posao, moramo reagirati, podržati Keka, a igračima poručujemo: vaše je igrati i ginuti za klub a ne ovakvim ponašanjem nanositi mu sramotu, jasan je  Dejan Božić, predsjednik KN Armada.

(www,jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.